İdare Mahkemesi Kararı
23 Temmuz 2013 - 00:00:00
Bazı müdafilerimizin katıldıkları göreve ilişkin vermiş oldukları raporlar ekinde yer alan tutanaklarda ”Müdafi Talep Etmedi” ibaresinin yer almış olması nedeniyle C.Savcılıkları tarafından ödeme yapılmaması durumunun düzeltilmesini temin açısından Baromuz CMK Servisinin katkılarıyla bir meslektaşımız adına açılan ve Baromuz Başkanlığınca müdahil olunan davada İzmir C.Başsavcılığı’nın ücretin ödenmemesine ilişkin kararının iptaline karar verilmiştir.

Bazı müdafilerimizin katıldıkları göreve ilişkin vermiş oldukları raporlar ekinde yer alan tutanaklarda "Müdafi Talep Etmedi" ibaresinin yer almış olması nedeniyle C.Savcılıkları tarafından ödeme yapılmaması durumunun düzeltilmesini temin açısından Baromuz CMK Servisinin katkılarıyla bir meslektaşımız adına açılan ve Baromuz Başkanlığınca müdahil olunan davada İzmir C.Başsavcılığı' nın ücretin ödenmemesine ilişkin kararının iptaline karar verilmiştir.

İdare Mahkemesi özetle, "…davacının şüphelinin isteği ve Emniyet Müdürlüğü' nün talebi üzerine Baro tarafından Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca görevlendirilmesi sonucu ifadede hazır bulunarak tutanağı imzaladığı anlaşıldığından, ifade alma tutanağına sehven yazılan "Avukat talep etmedi" ibaresi nedeniyle davacıya müdafilik ücreti ödenmemesi ve bu konudaki talebinin reddine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır." şeklinde gerekçelendirdiği ekli kararı ile dava konusu işlemin iptaline karar vermiştir.

İLGİLİ KARARI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ >>>