İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Meslektaşımız Av. Umut Kılıç Tahliye Olmuştur
29 Nisan 2015 - 03:00:00
Hakimlik mülakatı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan Avukat Umut Kılıç’ın, Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan’ın da Av. Umut Kılıç müdafii olarak itiraz ettiği ve Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dosyasında tutuksuz yargılanması kabul edilerek tahliyesine karar verildi.
 

Hakimlik mülakatı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan Avukat Umut Kılıç'ın, Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan'ın da Av. Umut Kılıç müdafii olarak itiraz ettiği ve Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dosyasında  tutuksuz yargılanması kabul edilerek tahliyesine karar verildi.

 

Afyonkarahisar Barosu'na kayıtlı Avukat Umut Kılıç hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret ve kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı alenen hakaret' suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul eden mahkeme, tutuklu bulunan Kılıç'ın, tutuksuz yargılanmasını kabul ederek, tahliyesine karar verdi.

 

28 Nisan 2015 Salı günü, Türkiye Barolar Birliği'nin davetiyle meslektaşımız Av. Umut Kılıç'ın tahliyesi için izlenecek hukuki yolları değerlendirmek üzere Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan'ın da katıldığı Baro Başkanları toplantısı yapılmış ve ilk olarak Av. Umut Kılıç'ın tutukluluğuna itiraz edilmesi ve tahliye talebini içeren dilekçenin Asliye Ceza Mahkemesine sunulmasına karar verilerek, daha sonra karar gereği itiraz dilekçesi TBB Başkanı Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan Afyonkarahisar Barosu Başkanı Av. Turgay Şahin ve Av. Umut Kılıç'ın eşi Av. Zülal Kılıç tarafından mahkemeye sunulmuştur. Yapılan bu itiraz sonucunda Av. Umut Kılıç'ın tahliyesine karar verilmiştir.

 

TENSİP ZAPTI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ >>>

 

BAROLAR BİRLİĞİ'NDE YAPILAN BARO BAŞKANLARI TOPLANTISINDAN

 

20150428_barobaskantoplanti-(30).jpg

 

20150428_barobaskantoplanti-(42).jpg

 

20150428_barobaskantoplanti-(36).jpg

 

20150428_barobaskantoplanti-(37).jpg

 

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza