İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Türkiye Barolar Birliği Tahkim Yönergesi Yayınlandı
02 Ocak 2015 - 01:00:00
Türkiye Barolar Birliği Tahkim Yönergesi yayınlandı. Yönergeye göre Avukatlık Sözleşmesine Eklenmesi Gereken Tahkim Maddesi: “Taraflar arasındaki, Avukatlık sözleşmesiyle ilgili, bağlantılı veya diğer hukuki ilişkilerden doğan tüm uyuşmazlıklar, Türkiye Barolar Birliği Tahkim Yönergesi hükümleri uyarınca tahkim yoluyla kesin olarak çözümlenecektir.”
 

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu, avukat ile müvekkil veya avukat ile bir diğer avukat arasında avukatlık sözleşmelerinden veya hukuki ilişkilerinden doğan uyuşmazlıkların çözümü amacıyla ekte sunulanTürkiye Barolar Birliği Tahkim Yönergesi'ni kabul etmiştir.

 

Belirtilen uyuşmazlıkların Yönerge kapsamında çözümlenebilmesi için avukatlık sözleşmesine eklenmesi gereken ve böylelikle"tahkim sözleşmesi"niteliğini kazandırmak üzere önerilen madde aşağıda sunulmuştur.

 

Bu sözleşmeye ilişkin diğer hükümler Yönerge'nin 7 nci maddesinde düzenlenmektedir.

 

Tahkim yolunun uygulanabilmesi gereğini ve baronuz mensuplarına duyurulmasını dilerim.

 

Saygılarımla.

 

Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı

 

Avukatlık Sözleşmesine Eklenmesi Gereken Tahkim Maddesi:

"Taraflar arasındaki, Avukatlık sözleşmesiyle ilgili, bağlantılı veya diğer hukuki ilişkilerden doğan tüm uyuşmazlıklar, Türkiye Barolar Birliği Tahkim Yönergesi hükümleri uyarınca tahkim yoluyla kesin olarak çözümlenecektir."

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza