İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Yargı Bağımsızlığı ve Savunma Hakkı Sempozyumu Yapıldı
14 Nisan 2014 - 00:00:00
İzmir Barosu tarafından 11 Nisan 2014 günü Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde geçen yıl kaybettiğimiz önceki dönem başkanlarımızdan Av. Noyan Özkan anısına “Yargı Bağımsızlığı ve Savunma Hakkı” sempozyumu düzenlendi.
 

İzmir Barosu tarafından 11 Nisan 2014 günü Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde geçen yıl kaybettiğimiz önceki dönem başkanlarımızdan Av. Noyan Özkan anısına "Yargı Bağımsızlığı ve Savunma Hakkı" sempozyumu düzenlendi.

 

Sempozyumun açış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Ercan Demir, son yıllarda yargının, adaletin en çok tartışıldığı dönem olduğunu, ülkenin neredeyse bir bütün olarak yargı ve adalet sistemi üzerinden dizayn edilmek istendiğini söyledi. Türkiye'de karikatür olmayan gerçek hukukçular da olduğunu belirten Demir, bütün katılımcıların her birinin ayrı değerli olduğunu ve her birinin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hukuk devleti ve özgürlükler mücadelesinde yan yana olacağımız insanlar ve kurumlar olduğunu dile getirdi.

 

HSYK ve Yargı Bağımsızlığı başlığını taşıyan ilk oturumun başkanlığını önceki dönem İzmir Barosu başkanlarından Av. Çetin Turan yaptı. Önceki Dönem İstanbul Barosu Başkanı Av.Turgut Kazan, Yargıç ve Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yargıç-YARSAV Başkanı Murat Arslan ile

 

Yargıç ve Yargıçlar Sendikası Kurucusu Nuh Hüseyin Köse ilk oturumun konuşmacılarıydı.

 

Türk Ceza Hukuku Derneği Başkanı Av. Fikret İlkiz'in başkanlığını yaptığı Yargılanan Savunma Yargılıyor başlığını taşıyan ikinci oturumda ise Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Duygun Yarsuvat, İstanbul Barosu üyesi Av. Bahri Bayram Belen ve Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı konuşmacı olarak yeraldılar.

 

DSC_4102.jpg

 

DSC_4109.JPG

 

DSC_4138.JPG

 

DSC_4169.JPG

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza