İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
CMK Güncel Uygulamalar Sempozyumu Tamamlandı
21 Ocak 2015 - 00:00:00
İzmir Barosu, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen CMK Güncel Uygulamalar Sempozyumu tamamlandı
 

İzmir Barosu, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi işbirliğiyle 20-21 Ocak 2015 günlerine İzmir Barosu Konferans Salonu'nda "CMK Güncel Uygulamalar Sempozyumu" düzenlendi

 

Sempozyum, Cumhuriyeti bize emanet eden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bugüne kadar emeği geçen tüm şehitlerimiz ile sağlığında yürekleri hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve Türkiye'de evrensel hukukun oluşması için çarpan ancak şimdi aramızda olmayan tüm hukukçularımızın anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

 

Untitled-1.png

 

Sempozyum açılış konuşmalarından ilkini yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan;  Ceza yasaları ve CMK'da sürekli değişiklikler olduğunu ve avukatların uygulayıcılar olarak bunun zorluğunu fiilen yaşayan kesim olduğunu dile getirdi. Özcan, Son dönemde ülkemizde birçok hukuksuzluklar yaşandığını ve İzmir Barosu'nun bu hukuksuzluklarla mücadelede üzerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştığını söyledi. İzmir Barosu'nun bu anlamda örneğin Akalın Köyü'ndeki taşocağı madenine karşı açtığı ya da ÇED raporu alınmaksızın yapılmak istenen birçok işleme karşı açmış olduğu davaların iktidar tarafından iyi karşılanmadığını dile getiren Özcan İzmir Barosu'nun her türlü baskıya karşı hukuksuzluklara karşı mücadelesine devam edeceğini belirterek değerli meslektaşlarımızın da kendilerini destekleyeceklerine canı gönülden inandığını belirtti.

 

İkinci açılış konuşmasını yapan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ise hukuk eğer hukuk olarak işleme imkânı bulursa insanlar için insanlara çok yakışan bir yaşam biçimini düzenleyeceğini belirtti. Barkan, üniversitelerin kendi kampusları içinde araştırma geliştirme ve öğretim faaliyetleri dışında hayatın bir derdine deva olmak gibi bir sorumlukları da olduğunu söyleyerek, "üniversite için üniversite herhalde bugünün işi değil ama yaşam için yaşamın derdine deva olmak için bir yaraya merhem olmak için üniversiteler de yeri geldiğinde o misyonu üstlenebilmek ve onun için çözüm üretebilmek zorundalar" dedi.

 

Son açılış konuşmasını yapan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kayhan Erciyes,İzmir Barosu, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen böyle bir etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, baş döndürücü bir hızla değişen ve ilerleyen teknolojik gelişmeler sosyal medya hesapları ve iletişim gibi etkenlerin ceza yargılaması usulünün de değişmesine sebep olduğunu, dolayısıyla ülkemizde ceza yargılamalarında yeni bir dönem açıldığını belirtti. Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun Anayasa'yla güvence altına alınmış temel hak ve özgürlüklerin korunması bakımından oldukça önemli bir işleve sahip olduğunu söyleyen Erciyes adaletin sağlanması ve maddi gerçeğin ortaya çıkartılması hak ihlallerine neden olmadan yapılacak bir soruşturma ve kovuşturmayla mümkün olacağını söyleyerek değerli akademisyenler bu kavramların hukuk metinleriyle uygulamada nasıl yorumlandığını ve nasıl yorumlanması gerektiğini bu iki günde tartışmaya açacaklardır diye umuyoruz" dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumun ilk oturumuna geçildi.

 

DSC_0739.png

 

Oturum başkanlığını İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan'ın yaptığı ilk oturumda "Soruşturma Evresinde Müdafilik"konulu sunumu Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hamide Zafer, "Yakalama, Gözaltı ve Arama" konulu sunumu İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Kemal Yıldız ve "iletişimin Denetlenmesi" konulu sunumu ise Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Burcu Dönmez gerçekleştirdiler.

 

DSC_0782.png

 

İkinci oturumun başkanlığını İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timur Demirbaş yaptı. İkinci oturumda "İddianamenin İadesi" başlıklı sunumu Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Yenidünya, "Sulh Ceza Hakimliği" başlıklı sunumu İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Durmuş Tezcan ve "Şüphelinin İfadesinin Alınması" başlıklı sunumu İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timur Demirbaş gerçekleştirdi.

 

DSC_0871.png

 

21 Ocak 2014 günü yapılan üçüncü oturumda başkanlığı İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Merdan Hekimoğlu gerçekleştirdi. "Tutuklama" konulu ilk sunum İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zekiye Özen İnci tarafından, "Tanıklık" konulu sunum Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Devrim Güngör tarafından, "Hukuka Aykırı Deliller" konulu sunum Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem tarafından, "Kanun Yolları" konulu sunum ise Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Çetin Arslan tarafında gerçekleştirildi.

 

İkinci gün gerçekleşen oturuma katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan birlikte katılımcılara plaketlerini sundular.

DSC_0749.png

 

DSC_0751.png

 

DSC_0775.png

 

DSC_0794.png

 

DSC_0937.png

 

DSC_0950.png

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza