Sempozyum Gerçekleştirildi
07 Mayıs 2013 - 00:00:00
Kentsel Dönüşüm Farkındalık Yaratmak Sempozyumu Gerçekleştirildi

tvtema.jpg

İzmir Bölge İdare Mahkemesi, İzmir Barosu, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi birlikteliğiyle 3 Mayıs 2013 Cuma günü Tepekule Kongre Merkezi'nde "Kentsel Dönüşüm - Farkındalık Yaratmak" başlıklı bir sempozyum gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmalarını sırasıyla İzmir Barosu Başkanı Av. Sema Pekdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Karakoç, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu ve İzmir Valisi Cahit Kıraç yaptılar.

Başkanlığını İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu'nun yaptığı ilk oturumda "6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Tanıtımı" başlıklı sunum Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Suna Kotan tarafından,"Tarihsel Süreçte Kentsel Dönüşümün Yargıya Yansımaları" başlıklı sunum Danıştay 14. Dava Dairesi Üyesi Mustafa Genç tarafından, "İmar Hukuku Yönüyle Kentsel Dönüşüm"  başlıklı sunumu Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Oğuz Sancaktar ve "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Uygulamaları" başlıklı sunum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Suphi Şahin tarafından gerçekleştirdi.

Başkanlığını İzmir Barosu Başkanı Av. Sema Pekdaş'ın yaptığı ve öğleden sonra gerçekleşen ikinci oturumda ise "Kentsel Dönüşüme İlişkin Önceki Yasa ile Yeni Yasanın Karşılaştırılması" başlıklı sunumu Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yasin Şener, "Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve Sivil İnisiyatif Yaklaşımı" başlıklı sunumu Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Nehir Yüksel,"6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Kentsel Dönüşüme Getirdikleri- Planlama Boyutu" başlıklı sunumu Karabağlar Belediyesi Etüd Proje Müdürü Zeki Yıldırım ve "Mülkiyet Haklarından Elverişli Bir Konuta Erişim Hakkına- Kentsel Dönüşüm Kavramı ve Hukuka Uygunluk Denetiminde Karşılaşılan Sorunlar" başlıklı sunumu Av. Can Atalay gerçekleştirdi.

Sempozyum soru, cevap ve genel değerlendirmenin ardından sona erdi.

SEMPOZYUMU BAROTV'DE İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ >>>