Staj Eğitim Merkezi İlk Dersi Yapıldı
20 Şubat 2015 - 00:00:00

DSC_1069.JPG

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni dönem açılış dersi, bu dönem eğitim görecek olan 521 stajyer meslektaşımızın katılımıyla 19.02.2015 günü yapıldı. Açılış dersine İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İstanbul Barosu Başkanı Av.Doç.Dr. Ümit Kocasakal, İzmir Barosu Başkan yardımcısı Av. Mustafa Çetin ve İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Münir Hakan Eriş katıldılar.

İlk dersin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan,  Türkiye'de 120'yi aşan hukuk fakültesi, 46 bin civarında hukuk fakültesi öğrencisi ve 87 bin avukat olduğunu belirterek bu nedenle staj döneminin verimli geçmesinin çok önemli olduğunu belirtti. İzmir Barosu'nun stajyer avukatların staj dönemlerini verili geçirebilmeleri için her türlü çalışmayı yaptığını söyleyen Özcan sözlerini "İzmir Barosu'nu her platformda başarıyla temsil edeceğinize inanıyor, hepinize başarılar diliyorum" şeklinde bitirdi.

Ardından söz alan İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç.Dr. Ümit Kocasakal ise, dünyaya bir daha gelse yeniden hukukçu olmayı isteyeceğini belirterek, bir hakkın tespit ve tescilinden daha kutsal bir şeyin olacağını düşünemediğini söyledi. Avukatların toplumda aynı zamanda birer kanaat önderi olduklarını belirten Kocasakal, ancak avukatların da saygınlıklarını korumayabilmeleri için meslek kurallarına dikkat etmeleri gerektiğini dile getirdi. Kocasakal son olarak, avukatlar olarak bugün bu ülkede yapılması gerekenin hiç kimsenin siyasi görüşüne, etnik kimliğine, mezhebine, inancına bakmadan herkes için hak ve özgürlük talep etmek olduğunu söyledi.

Staj sürecine ilişkin kısa bir bilgilendirme yapan İzmir Barosu Başkan yardımcısı Av. Mustafa Çetin'in ardından Av. Münir hakan Eriş ilk staj dersini işledi.

Derse katılan stajyer avukat meslektaşlarımıza İzmir Barosu Yayınlarından çıkan "Stajyer Avukatın El Kitabı" dağıtıldı.

DSC_1058.JPG

DSC_1064.JPG