Plaket Töreni
11 Nisan 2013 - 00:00:00
Meslekte 25, 40 ve 50. Yılı Dolduran Meslektaşlarımıza Yapılan Törenle Plaketleri Sunuldu

tören.jpg

5 Nisan Avukatlar Haftası kapsamında meslekte 25, 40 ve 50. yılını dolduran meslektaşlarımıza Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir törenle plaketleri sunuldu.

Plaket Töreni (1).JPG

Törende İzmir Barosu Başkanı Av. Sema Pekdaş şöyle konuştu:

Değerli Meslektaşlarım,

Sevgili Avukatlar, Kıymetli Konuklar,

Hepinizi şahsım ve Yönetim Kurulu üyesi meslektaşlarım adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum

Avukatlık mesleğinde 25, 40 ve 50. yıllarını dolduran değerli meslektaşlarımıza, üstatlarımıza plaketlerini takdim edeceğimiz törenimize hoş geldiniz.

Bizler, adımıza kanunlar yazılan, uluslararası sözleşmeler düzenlenen, yüksek yargı kararları tesis edilen bir mesleğin mensuplarıyız

Ve bizler öyle bir mesleğin mensubuyuz ki, bu meslek sadece bir meslek olarak değil, bir yaşam biçimi, bir hukuk ideali, bir varoluş şekli olarak yaşanıyor.

Çünkü biz;

- İnsan haklarının korunması ve savunulması,

- Yargılama faaliyetinin demokratikleşmesi,

- Hak arama özgürlüğünün kullanılması

- Adil yargılanma hakkının gerçekleşmesinin teminatı olduğumuzu biliyoruz.

Bu bilinçle, hukukun ve adaletin gerçekleşmesi için çalışan, yıllarını adliye koridorlarında, cezaevi görüş odalarında, karakollarda, her türlü devlet dairesinde bir hakkın elde edilmesi, korunması ve kazanılması için mücadele ederek geçiren değerli meslektaşlarımız, size saygımız sonsuz, bu mesleğin gelişmesi ve kurumsallaşması için yaptığınız özverileri takdirle karşılıyoruz.

Özverili çalışmalarınızla elde ettiğiniz kazanımları korumak ve geliştirmek için çalışmaya ve mücadele etmeye kararlı olduğumuzu da bilmenizi isteriz.

Bugün, hukuk devletini sadece şekli bir durum olarak algılayan siyasal iktidarların, avukatın varlığını da sadece şekli bir unsur olarak istedikleri günlerdeyiz.

Ancak biz bütün bu olumsuz koşullara rağmen, hukuk devletinin, olmazsa olmaz koşulunun "bağımsız yargı", bağımsız yargının da olmazsa olmaz koşulunun "savunma" olduğunu ve yargının savunma ile birlikte anlam kazanacağını, adaletli bir yargılamanın varlığının ancak avukatın etkin katılımıyla sağlanabileceğini herkese kabul ettirmekte kararlıyız.

Bugünlerde bizlere yol gösteren siz değerli meslektaşlarımızın mücadele geleneği ve bize açtıkları yoldur.

Mücadele geleneğiniz ve kararlığınızı sürdüreceğimizi bilmenizi ister,

Hepinize tekrar teşekkürlerimi ve saygılarımızı sunarım hoş geldiniz.

tören.jpg