Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Dolayısıyla Bir Panel Düzenlendi
27 Kasım 2013 - 00:00:00
İzmir Barosu tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla “Neoliberal Politikalar (Muhafazakarlaştırma) ve Kadına Yönelik Şiddet-Özel Olan Politiktir-” başlıklı bir çalışma yapıldı.

25112013haber.jpg

İzmir Barosu tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla "Neoliberal Politikalar (Muhafazakarlaştırma) ve Kadına Yönelik Şiddet-Özel Olan Politiktir-" başlıklı bir çalışma yapıldı.

Moderatörlüğünü İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Ayşegül Altınbaş'ın yaptığı panele konuşmacı olarak Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Toker Kılınç ve İstabul Barosu üyesi Av. Hülya Gülbahar konuşmacı olarak katıldı.

İzmir Barosu Başkanı Av. Sema Pekdaş paneli başlatırken şunları söyledi:

"Kadına yönelik şiddeti konuşuyoruz, bu şiddetin kaynaklarını konuşuyoruz, bu şiddetin önlenmesi için hem toplumsal sorumluluklar nelerdir hem siyasal iktidarların üzerlerine düşenler nelerdir bunları konuşuyoruz. Ama bugün şu son zamanlarda artan bir gündem var. Kızlı erkekli öğrenci evlerine karşı çıkmak, karma eğitime karşı çıkmak, kadının doğurganlığını tartışmak, nasıl doğum yapacağını tartışmak, doğuracağı çocuk sayısına karışmak… Siyasal iktidar kadın üzerinden politikalar üretiyor, kendi politikasını kadını merkeze koyarak yapıyor ve bunu da toplumsal hassasiyetler adı altında yapıyor. Kadın erkek eşitliği yoktur, farklılıkları vardır diyor, oysa eşitliğin karşıtı eşitsizlik ve bunun altında yatan şey kadının eve kapatılması, esnek çalışma politikalarıyla, istihdam politikalarıyla gene kadını eve bağlayan, aile içinde konumlandıran, çocuklarına bakan, aileye yönelik olarak kadını tanımlayan bir süreçten geçiyoruz. Dolayısıyla tamam bütün herkese sorumluluk düşüyor ama biz kadınlara daha fazla sorumluluk düşüyor ve biz kendi kimliklerimize daha sağlam var olmak durumundayız bu yeni muhafazakârlık akımı karşısında."