İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu Adli Yardım Eğitimi Yapıldı
19 Ocak 2015 - 01:00:00
İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu tarafından 16-17 Ocak 2015 günlerinde Üçüncü Grup 1. Etap Adlı Yardım Eğitimi yapıldı.

DSC_0997.JPG

İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Burcu Karakoç'un açılış konuşmasını yaptığı çalışmaya, İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin,  İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. A. Şakir Uzun, Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nuriye Kadan, Yönetim Kurulu Üyesi ve Adli Yardım Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi  Av. Cem Cemal Coşkan, İnsan Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Bülent Karagöz, Av. Çetin Kadan, CMK Yürütme Kurulu Üyesi Av. Volkan Demir katıldılar.

Çalışmada

-          İltica Hukukuna Giriş, Kısa Tarihçe, Temel Kavramlar

-          Türkiye'de İltica Hukuku İşleyişi ( Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu (YUKK)

-          Sınır Dışı Kararı, İşleyiş ve Yargısal Denetim (YUKK madde 52-56)  İzmir Barosu

-          Uluslararası Koruma Başvurusu, İşleyiş (YUKK 3. Kısım, 1 ve 2. Bölüm, madde 61-87)

-          İdari İtiraz ve İdari Yargı Yolu (YUKK madde 80)

-          Göç ve İltica Alanında Adli Yardım İşleyişi

-          Haklar ve Yükümlülükler (YUKK 3. Kısım, 3. Bölüm) Kayıt, eğitim, sağlık, çalışma, uyum sorunları

-          Anayasa Mahkemesi, Bireysel Başvuru

-          AİHM, AİHS, önemli içtihatlar, İç tüzük 39

-          Göç Alanında Sivil Toplumun Yeri, İşbirliği İmkanları

-          İdari Gözetim, İşleyiş ve Sulh Ceza Hakimliğinin Yargısal Denetimi (YUKK madde 57-60, 68)

-          Mülteciliğin Psikolojisi ve Başvuru Süreçlerinin Psikolojik Riskleri

konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi. Ankara, Aydın, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, İstanbul, Kırklareli, Manisa, Muğla ve Antalya barolarından meslektaşlarımızın katıldığı çalışmaya eğitimci olarak İzmir Barosu üyeleri Av. Serap Kervan Küçük, Av. Fadime Ersin, Av. Taner Kılıç, Av.Eda Bekçi ve Av. Kerem Dikmen, İstanbul Barosu üyesi Av. Halim Yılmaz, Mülteci-Der'den Pırıl Erçoban ve İrem Somer, Helsinki Yurttaşlar Derneği Mülteci Destek Programından Veysel Eşsiz, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Lami Bertan Tokuzlu ve Gediz Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Zübeyit Gün katıldılar.

DSC_0698.JPG

DSC_0700.JPG