İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu iş Hukuku Günler Tamamlandı
21 Nisan 2014 - 00:00:00
İzmir Barosu 3. İş Hukuku Günleri kapsamında düzenlenen "İş Güvenliği ve İş Kazasından Doğan Sorumluk" konulu sempozyum 18-19 Nisan 2014 tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi.
 

İzmir Barosu 3. İş Hukuku Günleri kapsamında düzenlenen "İş Güvenliği ve İş Kazasından Doğan Sorumluk" konulu sempozyum 18-19 Nisan 2014 tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Ercan Demir, sempozyuma gösterilen ilgiyle bu organizasyon sadece İzmir'de değil, Türkiye'de ilgi gören çok sayıda başka illerdeki meslektaşlarımızın da katılmak istediği önemli bir çalışma halini aldığını söyledi. Sempozyumun düzenlenmesinde önemli emeği olan Yönetim Kurulu üyeleri Av. Meriç Kaptan ve Av. Anıl Güler ile birlikte 60'ı aşkın İzmir Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu üyesi avukat ve öğretim üyesi meslektaşımıza ve sempozyuma katılan öğretim üyeleri ve özellikle Yargıtay daire başkanları  ve üyelerine gösterdikleri katılım ve katkıdan dolayı teşekkür eden Demir, ülke olarak yaşadığımız süreçte,  İzmir Barosu'nun yargının da tartışıldığı toplantılar ve sempozyumlar düzenlediğini söyleyerek yargının değil hukukun tartışıldığı gelecek güzel günlerde tekrar birarada olmak dileğiyle sözlerini bitirdi.

 

DSC_4224.JPG

 

Sempozyumun 18.04.2014 tarihinde gerçekleşen birinci oturumunun başkanlığını Yargıtay 9.Hukuk Dairesi Başkanı Ümran SAYIŞ yaptı. İlk oturumda İmece Ev İşçileri Sendikası Kurucusu, İMECE  Kadın Dayanışma Der. Üyesi Serpil KEMALBAY "Buzdağının Görünen Yüzü",Pamukkale Üniversitesi İİBF Öğretim ÜyesiProf. Dr. Oğuz KARADENİZ "İş Kazaları, Meslek Hastalıkları ve Sosyal Koruma Kapsamı"ve Marmara  Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim ÜyesiProf. Dr. Nurşen CANİKLİOĞLU "İş Kazası Kavramı ve İşverenin Hukuki Sorumluluğunun Dayanakları" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

1.oturum.JPG

 

Aynı gün gerçekleşen sempozyumun ikinci oturumunun başkanlığını İzmir 6. İş Mahkemesi Hakimi Ayşe Yeşim AKÇELİK yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Dr. Erhan BİRBEN'nin "İş Sağlığı   ve Güvenliği Yasasının Değerlendirmesi", İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi - Sosyal Güvenlik Kurumu Eski Baş Müfettişi  Yrd. Doç. Dr.  Özgür Hakan  ÇAVUŞ'un  "Sosyal Güvenlik Uygulamaları  Bakımından  İş Kazaları"  ve İzmir  Ekonomi  Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Timur DEMİRBAŞ'ın "İş Kazalarında İşverenin Cezai Sorumluluğunun Dayanakları"sunumları ile sempozyumun ilk günü sona erdi. 

 

2.oturum.jpg                             

                              

Sempozyumun ikinci günü olan 19.04.2014 tarihinde gerçekleşen birinci oturumunun başkanlığını Yargıtay 21.Hukuk Dairesi Başkanı Mesut BALCI yaptı. Yargıtay 21.Hukuk Dairesi Tetkik Hakimi  Bülent Mustafa ŞİMŞEK'in "İş Kazası ve Meslek Hastalığından Doğan Tazminat Davaları" ve İstanbul Barosu Üyesi Av. Çelik Ahmet ÇELİK'in "Tazminat Davalarına ilişkin Yargıtay Kararlarının Gözden Geçirilmesi" başlıklı sunumları gerçekleştirdiler.

 

3.oturum.JPG

Aynı gün gerçekleşen ikinci  oturumunun başkanlığını Yargıtay 10.Hukuk Dairesi Başkanı Süleyman CANER yaptı. İzmir 1. İş Mahkemesi Hakimi Ercan TURAN 'nın "Rücuan Tazminat Davalarına Hakim Olan İlkeler" ve İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi  Av. Meriç KAPTAN'nın "Tazminat  Hesaplama Ölçütleri ve Uygulama Sorunları" başlıklı sunumlarıyla sempozyum sona erdi.

 

4.oturum.JPG

 

DSC_4218.JPG

 

DSC_4245.JPG

                              

                                                             

 

 

 

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza