İzmir Barosu İş Hukuku Günleri 2 Sempozyumu Gerçekleştirildi
14 Mayıs 2013 - 03:00:00
İzmir Barosu tarafından düzenlenen İş Hukuku Günleri 2 Sempozyumu tamamlandı

İzmir Barosu tarafından 10-11 Mayıs 2013 günlerinde Tepekule Kongre Merkezi'nde İş Hukuku Günleri - 2 Sempozyumu düzenlendi.

işhukukubaşkan

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Av. Sema Pekdaş, güçlü devletlerin, güçlü sermayenin, güçlü tekellerin olduğu küresel dünyada bireyin, güçsüz işçinin, güçsüz çalışanın daha çok korunması gerektiğini dile getirdi. Hukukun zayıfı, güçsüzü korumak için olduğunu dile getiren Pekdaş, yeni HMK düzenlemesi de başta olmak üzere son dönem yasalarında bu en temel prensibin göz ardı edildiğini söyledi. Av. Sema Pekdaş ayrıca 12 Eylül dönemi sonrası iş davalarında neredeyse harç tamamen kaldırılmışken bugün yeni yürürlüğe giren Hukuk Muhakemeleri Kanunu'yla gider avansı adı altında alınan ücret, işçilerin, emekçilerin hak arama özgürlüğü önünde engeller çıkartmaktadır dedi.

İzmir Barosu Başkanı Av. Sema Pekdaş'ın yaptığı açış konuşmasının ardında ilk oturuma geçildi.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Başkanı Ümran Sayış'ın başkanlık yaptığı ilk oturumda Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fazıl Sağlam "Uluslararası Standartlar ve Anayasa Hukuku Açısından Sosyal Haklara İlişkin Sorunlar" başlıklı sunumu gerçekleştirdi. İlk oturumda ikinci ve son olarak Prof. Dr. Mesut Gülmez tarafından "Anayasanın ve Sendikal Yasaların Ulusalüstü Sözleşmelere Uyum(suzluğ)u Sorunu" başlıklı sunum gerçekleştirildi.

İkinci oturumun başkanlığını Yargıtay Onursal Başkanı Osman Güven Çankaya gerçekleştirdi.  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Gülsevil Alpagut "Uluslararası Belgeler Yönünden 6356 s. Kanunun Sendikalara İlişkin Hükümlerinin Değerlendirilmesi, Sendikal Özgürlükler Ve Güvenceler" başlıklı sunumu gerçekleştirdi. İkinci olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Melda Sur "Uluslararası Belgeler Yönünden 6356 s. Kanunun Toplu İş Sözleşmeleri, Toplu İş Uyuşmazlıkları Ve Greve İlişkin Hükümlerinin Değerlendirilmesi" ve son olarak Kocaeli Barosu üyesi Av.Dr. Murat Özveri "Uluslararası Belgeler Yönünden Yetki Süreci ve Sendikalaşma Hakkı" başlıklı sunumları gerçekleştirdiler.

Sempozyumun 11 Mayıs 2013 günü yapılan ikinci gününde ilk oturumda Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Narmanlıoğlu oturum başkanlığı yaptı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Şişli "Uluslararası Sözleşmeler Karşısında İş Güvencesi Uygulamaları" nı, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Mustafa Alp ise "Yeni Borçlar Kanunu'nun İş Hukukuna Etkileri" başlıklı sunumları gerçekleştirdiler.

Sempozyumun son oturumuna Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi Ömer Hicri Tuna başkanlık yaptı. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Tetkik Hakimi Bektaş Kar "İş Davalarında Usul Uygulamalarının İçtihatlar Bağlamında Değerlendirilmesi"ni anlatırken yine Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Tetkik Hakimi Şahin Çil "İşçilik Alacaklarına İlişkin Yargıtay İlke Kararları" başlıklı sunumu gerçekleştirdi.

SEMPOZYUMU BAROTV'DE İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ >>>