İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Kadın Hakları Merkezi Gönüllü Meslektaşlarımız Gediz Üniversitesi'nin Paneline Katıldılar
30 Nisan 2015 - 00:00:00
İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi’nde gönüllü olarak çalışan meslektaşlarımız Av. Nilgün Şentuna, Av. Seda Banu Akyüz, Av. Figen Özler Merder ve Seda Gürer Kaya, Gediz Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen, "Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve Uygulama Örnekleri" konulu panele konuşmacı olarak katıldılar.
 

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi'nde gönüllü olarak çalışan meslektaşlarımız Av. Nilgün Şentuna, Av. Seda Banu Akyüz, Seda Gürer Kaya ve Av. Figen Özler Merder, Gediz Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen, "Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve Uygulama Örnekleri" konulu panele konuşmacı olarak katıldılar.

 

Avukat Figen Özler Merder, İzmir'de yılda 20 bin kadının şiddet nedeniyle yargıya başvurduğunu belirterek mahkemelerin altı aya kadar tedbir alabilecekken son günlerde bir ay on gün gibi sürelerde tedbir kararları çıktığını bunun da şiddetle mücadelede sıkıntılara yol açtığını dile getirdi.

 

Kadının eşi dışında çevresinden de şiddet gördüğüne dikkat çeken Avukat Seda Banu Akyüz de, "Maalesef bazı işyerleri, kadının doğum yapmasına izin vermiyor, çalışmaya devam etmesi anne olmamasına bağlanıyor. Daha işe girişte hamile kalmama şartı arandığını da biliyoruz dedi.

 

gediz (1).jpg

 

gediz (2).jpg

 

gediz (3).jpg

 

gediz (5).jpg

 

gediz (4).jpg

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza