İzmir Barosu Başkanı Av. Ercan Demir İstanbul Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Yargılandığı Davaya Katıldı
28 Şubat 2014 - 00:00:00
İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ile 9 yönetim kurulu üyesi hakkında, "yargı görevini yapanı engellemeye teşebbüs" suçundan hapis cezası istemiyle açılan davanın 24.02.2014 günü yapılan duruşmasına Baro Başkanımız Av. Ercan Demir de katıldı.

İstanbul (2).jpg

İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ile 9 yönetim kurulu üyesi hakkında, "yargı görevini yapanı engellemeye teşebbüs" suçundan hapis cezası istemiyle açılan davanın 24.02.2014 günü yapılan duruşmasına Baro Başkanımız Av. Ercan Demir de katıldı.

Duruşmada Esas Hakkındaki Mütalaasını sunan duruşma savcısı, İstanbul Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin "Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs" suçundan 2'şer yıldan 4'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Yaklaşık 3 saat süren duruşma sonunda kararını açıklayan hâkim, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle sanıkların ayrı ayrı beraatına karar verdi.

İstanbul (1).jpg