Göç ve Iltica Alanında Adli Yardım Semineri Yapıldı
14 Temmuz 2014 - 00:00:00
6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu tarafından düzenlenen Göç ve Iltica Alanında Adli Yardım Semineri 04-05.07.2014 tarihlerinde gerçekleştirildi.

6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu tarafından düzenlenen Göç ve Iltica Alanında Adli Yardım Semineri 04-05 Temmuz 2014 tarihlerinde İzmir Barosu Alsancak Merkez Bina'da gerçekleştirildi.

04.07.2014 tarihinde İzmir Barosu Genel Sekreteri Av.Dilek DEMİR'in açılış konuşmasıyla başlayan  seminerin ilk günü ,Av.Taner KILIÇ'ın "İltica Hukuku'na Giriş ,Kısa Tarihçe ve Temel Kavramlar ve Türkiye'de İltica Hukuku İşleyişi", Gediz Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zübeyit GÜN'nün "Mülteciliğin Psikolojisi", Veysel EŞSİZ'in "Sınır Dışı Kararı,İşleyiş ve Yargısal Denetim", Av.Mahmut KAÇAN'nın "İdari Gözetim,İşleyiş ve Yargısal Denetim", Mülteci-Der İdari Koordinatörü Pırıl ERÇOBAN "Kayıt,Eğitim,Sağlık,Çalışma ve Uyum Sorunları" ve yine Mülteci-Der'den Simge ÇOBANOĞLU'nun "BMMYK ve Türkiye İşleyişindeki Rolü" konulu sunumları yapıldı.

05.07.2014 tarihinde gerçekleşen seminerin ikinci gününde, Av.Halim YILMAZ'ın "Uluslararası Koruma Başvurusu,İşleyiş,İdari İtiraz ve İdari Yargı Yolu Anayasa Mahkemesi Bireysel Başvuru",İzmir Barosu  Adli Yardım Yürütme Kurulu üyeleri Av.Arif İNÖNÜ ve Av.Maksut BOZACI'nın "İzmir Barosu Adli Yardım İşleyiş Mekanizmaları", Av.Utku KILINÇ'ın "Göç Alanında Adli Yardım Mekanizması İşleyişi Ocak Çalıştayı Özeti", Mülteci-Der İdari Koordinatörü Pırıl ERÇOBAN'nın "Göç Alanında Sivil Toplumun Yeri,İşbirliği İmkanları" sunumlarına yer verildi.Gediz Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Zübeyit GÜN'nün "Başvuru Süreçlerinin Psikolojik Riskleri" sunumuyla seminer çalışması sona erdi.

Seminer sonunda çalışmaya katılanlara sertifikalarını İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. Dilek DEMİR sundu.