Taksim Dayanışmasının Direnişine İzmir’den Destek Veriyoruz
03 Haziran 2013 - 03:00:00
İzmir Emek ve Demokrasi Bileşenleri Taksim Dayanışması ile birlikte mücadeleye devam ediyor

İZMİR EMEK VE DEMOKRASİ BİLEŞENLERİ

TAKSİM DAYANIŞMASI İLE BİRLİKTE

DEMOKRASİ MÜCADELESİNE DEVAM EDİYOR.

Taksim Dayanışması taleplerini destekliyor ve mücadelelerine İzmir'den destek veriyoruz.

Taksim dayanışması taleplerini şu şekilde açıklamıştır:

- Gezi Parkı, Park olarak kalacaktır. Ne Taksim'de Topçu Kışlası'na ne de tüm doğa ve yaşam alanlarımızın talanına izin vermeyeceğiz.

- Gezi Parkı'ndaki direnişten başlayarak halkın demokratik hak kullanımını engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren, bu emri uygulatan, yüzlerce insanın yaralanmasına neden olan sorumlular, başta İstanbul Valisi, Emniyet Genel Müdürü olmak üzere derhal istifa etmelidir.

- Gaz bombası kullanılması yasaklanmalıdır.

- Ülkenin dört bir yanında direnişe katıldığı için gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı, haklarında hiçbir soruşturma açılmamalıdır.

- Taksim başta olmak üzere Türkiye'deki tüm meydanlarda, kamusal alanlarda toplantı ve eylem yasaklarına son verilmelidir.

Bu talepler gerçekleşinceye kadar İzmir Emek ve Demokrasi Bileşenleri, her gün saat 19.00- 21.00 arasında Alsancak/Gündoğdu Meydanında bir araya geleceğiz, mücadeleye devam edeceğiz.

İZMİR BAROSU  DİSK  KESK    İZMİR TABİP ODASI     TÜRK-İŞ  TMMOB