İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Çoklu E-imza Kullanımı hk.
09 Mayıs 2014 - 00:00:00
Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nın çoklu e-imza kullanımına ilişkin Baromuz yazısına yanıtı
 

Adalet Bakanlığı UYAP Sistem Yönetimi tarafından 22.02.2013 tarihi itibariyle yapılan duyuru ile ISO 27001:2005 BYGS sertifikası alındığı, söz konusu sertifika ile Bilgi Yönetim Sistemi kurulduğu ve bu kapsamda UYAP sistemi üzerinden verilen hizmetlerin denetleme altına alındığı duyurulmuştur.

 

Duyuru kapsamında UYAP Avukat Portal Bilişim Sistemi üzerinden aynı kişinin aynı anda birden çok dijital imza ile giriş yapmasının, programlar yardımı ile aynı anda yüzlerce sorgu çekilmesinin ISO 27001:2005 BYGS sertifikası kapsamında zorunlu olan sorumlulukların yerine getirilmemesine, güvenlik zafiyetine ve hizmet veren sunucularda yüksek performans kayıplarına sebep olduğu belirtilmiştir.

 

Yapılan bu düzenlemeler çerçevesinde 28 .02.2014 tarihinde sistem güncellemesi yapılmış ve avukatların bundan sonra UYAP'a birden fazla dijital imza ile giriş yapması engellenmiştir.

 

Uygulamada pek çok meslektaşımız açısından büyük  sıkıntılara yol açacak bu durumun çözümü için gerekli girişimlerin yapılması için İzmir Barosu tarafından 06.03.2014 tarihinde Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na başvurulmuştur.

 

Konuya ilişkin İzmir Barosu yazısı ve Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi'nin yanıtını aşağıdaki linklerde okuyabilirsiniz.

 

Saygılarımızla

 

İZMİR BAROSU YAZISINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

ADALET BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ'NİN YANITINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza