İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Egemenlerin Hukukuna Karşı, Savunma Adalet Yürüyüşünde
29 Nisan 2013 - 03:00:00
İzmir Barosu ÇHD Genel Merkezi'nin düzenlediği ve Ankara'da yapılacak olan EGEMENLERİN HUKUKUNA KARŞI, SAVUNMA ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE! başlıklı yürüyüşü destekleme kararı almıştır.
 

chdankarasl

 

AŞAĞIDA İZMİR BAROSU'NUN DİĞER BAROLARA GÖNDERDİĞİ ÇAĞRI METNİNİ OKUYABİLİRSİNİZ:

 

Değerli Başkan

 

Son zamanlarda yoğun bir biçimde mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik saldırılarla karşı karşıyayız.

 

18 Ocak 2013 günü Çağdaş Hukukçular Derneği'ne yapılan operasyonu yaşadık.  ÇHD'nin 16 yönetici ve üyesi meslektaşımızın ev ve bürolarına baskınlar yapıldı. Hukuksuz ve keyfi arama kararları ile kapılar kırıldı, meslektaşlarımızın evleri, büroları talan edildi, dosyalarına el konuldu. Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Merkezi, Ankara Şubesi ve İstanbul Şubesi arandı. ÇHD Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı, İstanbul Şube Başkanı Av. Taylan Tanay, İstanbul Şube Sekreteri Av. Güçlü Sevimli, İstanbul Şube üyeleri Av. Ebru Timtik, Av. Barkın Timtik, Av. Naciye Demir, Av. Günay Dağ, Av.Şükriye Erden ve Ankara Şubesi Yöneticisi Av.N.Betül Vangölü Kozağaçlı tutuklandı.

 

Daha önce de 22 Kasım 2011 tarihinde Türkiye'nin en büyük avukat operasyonu yapılmıştı. Operasyon kapsamında 41 meslektaşımız gözaltına alınmış, 36'sı tutuklanmıştı. Avukat meslektaşlarımızdan 23'ü dosya kapsamında halen tutukludur.

 

Yine Diyarbakır'da "KCK Ana Davası" olarak bilinen davada müdafilik yapan 103 avukat hakkında soruşturma başlatılmış olup, bu soruşturma halen devam etmektedir.

 

Son olarak, İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit Kocasakal ve Yönetim Kurulu üyesi meslektaşlarımız hakkında, "yargı görevini yapanı engellemeye teşebbüs" suçlamasıyla ceza davası açılmıştır.

 

Ülkemizde son dönemde sadece Terörle Mücadele Kanunu kapsamında 70 avukat hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılmış, 8 avukat meslektaşımıza oldukça yüksek cezalar verilmiştir. Türkiye hapishanelerinde halen 35 meslektaşımız tutukludur. Tablo, savunma mesleğinin geldiği durum açısından oldukça vahimdir.

 

Bu yaşananlar karşısında ÇHD Genel Merkezi, Savunma mesleğine yönelen saldırıları protesto etmek, siyasal iktidarın baskıcı politikalarından vazgeçmesi ve tutuklu meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep etmek için 03 Mayıs 2013 Cuma günü saat 12.00'da Ankara Adliyesi önünde buluşup Adalet Bakanlığı'na yürüme kararı almıştır.

 

İzmir Barosu Yönetim Kurulu 24.4.2013 günlü toplantısında ÇHD Genel Merkezi'nin çağrısını görüşmüş ve EGEMENLERİN HUKUKUNA KARŞI, SAVUNMA ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE! Başlıklı bu yürüyüşü destekleme ve katılma kararı almıştır.

 

İzmir Barosu'nun bu kararına Baro Başkanlığınızın da destek vermesi ve bu desteğini açıklaması savunmaya yönelik saldırılar karşısında güçlü olmamızı sağlayacaktır. Destek ve katkılarınızla birlikte olmanın önemini bir kez daha hatırlatarak saygı ve sevgilerimi sunarım.

 

 

AV. SEMA PEKDAŞ

 İZMİR BAROSU BAŞKANI

 

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza