Geliştirilmiş Bilirkişilik Sistemi Eşleştirme Projesi
19 Mart 2015 - 00:00:00
İş Hukuku Uyuşmazlıkları ve İş Kazalarından Kaynaklanan Davalarda Bilirkişilik Bölgesel Çalışma ToplantısıTamamlandı

İzmir Barosu Ev sahipliğinde düzenlenen "Geliştirilmiş Bilirkişilik Sistemi Eşleştirme Projesi" kapsamında İş Hukuku Uyuşmazlıkları ve İş Kazalarından Kaynaklanan Davalarda Bilirkişilik konulı bölge toplantısı tamamlandı.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Yılmaz, Almanya adına proje lideri Sayın Rainer Dopp ve İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan'ın yapmış olduğu açılış konuşmalarıın ardından ilk oturum yapıldı.

Çalışma toplantısının birinci oturumunun başkanlığını Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Nazım Sözer yaptı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talat Canbolat,  İzmir 6. İş Mahkemesi Hakimi Ayşe Yeşim Akçelik, Yargıtay 22. Hukuk Dairesi Tetkik Hakimi Gökhan Yılmaz ve Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bostancı oturumda yer alan konuşmacılardı.

Çalışma toplantısının ikinci oturumunda başkanlığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra ve İflas Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Özekes yaptı. Oturum konuşmacıları İzmir Barosu avukatlarından Murat Akı, Projenin yerleşik uzmanı Alman Hakim Hans-Peter Schmieszek, Yargıtay 12. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi Osman Çetinkaya ve İzmir İnşaat Mühendisleri Odası İnşaat Mühendisi Göksel Sarı'ydı.

Toplantı 17.03.2015 günü öğleden sonra başlayan ikinci gün yapılan oturumun başkanlığını Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Hukuk Fakültesi Dekanı İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Fatih Uşan gerçekleştirdi. Oturum konuşmacıları Rostocak Yüksek Eyalet Mahkemesi Başkan Yardımcısı Peter Winterstein, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Abdullah Murat, Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Dr. Atike Eda Manav, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talat Canbolat idi.

DSC_1997.JPG

DSC_2006.JPG