Anıtkabir Ziyareti
04 Kasım 2014 - 00:00:00
İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu Yönetim, Disiplin ve Denetleme kurulları üyeleri 3 Kasım 2014 günü Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu Yönetim, Disiplin ve Denetleme kurulları üyeleri 3 Kasım 2014 günü Anıtkabir'i ziyaret ettiler.

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından Anıt Şeref Defteri'ne şunları yazdı:

Sevgili Ata'm

3 Kasım 2014

Manevi huzurunuzda olmaktan heyecanlı ve gururluyuz.

Bizler çok sevdiğin Zübeyde annemizi emanet ettiğin Güzel İzmir'den gelen avukatlar olarak kurduğun Cumhuriyet'e, ilke ve devrimlerine bağlılığımızı bildirmek için huzurunuzda bulunuyoruz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarihin ve Türk milletinin önünde ant içeriz ki; kutsal emanetin Cumhuriyet'i canımız pahasına koruyacağız ve ilkelerin ışığımız, devrimlerin dayanağımız olacak.

Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmak yolunda ilke ve devrimlerinize daima sadık kalacağız.

Türk Milleti size minnettardır.

İzmir Barosu ve Avukatları olarak manevi huzurunuzda sizi, silah arkadaşlarınızı, tüm şehit ve gazilerimizi de saygı ve rahmetle anıyoruz.

Sevgili Ata'm rahat ve müsterih olunuz.

Türk gençliği, Türk hukukçusu görevinin başındadır.

İzmir Barosu Başkanı

Av. Aydın Özcan