İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Adalet İçin Yürüyoruz! Adil ve Güvenilir Yargı İstiyoruz.
03 Nisan 2015 - 05:00:00
Türkiye Adaletini Arıyor Yürüyüşü ve İzmir Mitingi
 

5 NİSAN 2015 PAZAR GÜNÜ BURSA MİTİNGİNE KATILMAK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN SAAT:08.00'DE İZMİR BAROSU ÖNÜNDEN OTOBÜS KALDIRILACAKTIR.

 

5-11 NİSAN TÜRKİYE ADALETİNİ ARIYOR MİTİNG VE YÜRÜYÜŞ PROGRAMI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ >>>

 

br2.jpg

 

 

 

Demokrasimizin eksiklerini giderip gerçek hukuk devletine ulaşamadığımız için bağımsız ve tarafsız yargıyı da oluşturamadık.  Savunma makamı da  bağımsız ve tarafsız yargı erki içinde etkin, kurumsal ve saygın yerini alamadı.

 

Avukatlar, barolar ve Türkiye Barolar Birliği olarak uzun yıllardır bütün bu ideallere ulaşmak için  mücadele ediyoruz. Her 5 Nisan Avukatlar Günü'nde de bunları haykırıyoruz. 

 

Ancak gördük ki ne yapsak derdimizi başta siyasi partiler olmak üzere, toplumun bazı kesimlerine anlatamıyoruz. Onun için bu yıl sokak ve meydanlarda anlatacağız sorunlarımızı ve çözümlerini.

 

Bursa Baromuzun hukuk devleti sorunlarını bir süredir  kendi bölgesinde meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve kamu oyu ile paylaşması sonunda oluşan bir açık hava toplantısı düzenlenmesi isteği 17 Ocak 2015 tarihinde yapılan Baro Başkanları toplantısında dile getirilmiş ve desteklenmiştir.

 

Bu doğrultuda "5 Nisan Avukatlar Günü" etkinlikleri kapsamında  5 Nisan 2015 Pazar günü Bursa'da yapılacak açık hava toplantısı ile "Adalet Yürüyüşü" başlatılacak ve  11 Nisan Cumartesi  günü İzmir Açık Hava Toplantısı ile sona erecektir.

 

Türkiye Barolar Birliği olarak hizmet desteğini de sağlayacağımız bu etkinliklere YARSAV ve  Yargıçlar Sendikası da katılacağını bildirmiştir.

 

Yürüyüşümüz ve açık hava toplantılarımızın "5 Nisan Avukatlar Günü" 2015 kutlamalarına tarihsel bir nitelik kazandırarak gerçek hukuk devletine ulaşmamızda önemli bir aşama oluşturacağına inanıyoruz.

 

En geniş ve etkin katılımı sağlamak üzere  baronuz üyelerine gerekli duyurunun yapılmasını diler, saygılar sunarım.

 

 

Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı

 

br1.jpg

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza