Kadına Yönelik Şiddet Olgusunun Sosyal, Psikolojik ve Hukuksal Boyutu Semineri Yapıldı
11 Kasım 2013 - 00:00:00
İzmir Barosu tarafından 8-9 Kasım 2013 tarihlerinde "6284 sayılı Yasa ve Kadına Yönelik Şiddet Olgusunun Sosyal, Psikolojik ve Hukuksal Boyutu" başlıklı bir eğitim çalışması gerçekleştirilmiştir.

İzmir Barosu tarafından 8-9 Kasım 2013 tarihlerinde"6284 sayılı Yasa ve Kadına Yönelik Şiddet Olgusunun Sosyal, Psikolojik ve Hukuksal Boyutu"başlıklı bir eğitim çalışması gerçekleştirilmiştir.

Çalışmaya İzmir Barosu Kadın Komisyonu  Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ayşegül Altınbaş, DEÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serpil Salaçin, Yrd. Doç. Dr. Pınar Bacaksız, Sosyolog Yelda Şimşir, Dr. Türkcan Baykal, Av. Sibel Bolevin ve Av. Gülçin Aktunç  eğitimci olarak katıldılar.

Çalışmada; 6284 Sayılı Yasa ve Uygulamada Yaşanılan Sorunlar, Aile İçi Şiddet Olgularında Medikolegal Değerlendirme, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, TCK'da Kadına Yönelik (Cinsel) Suçlar, Şiddet Olgusu veŞiddet Mağdurları ile Görüşme Teknikleri, Uluslararası Sözleşmeler Işığında Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılık başlıkları altında başlıklı sunumlar ve pratik çalışmalar yapıldı.