Seminer Çalışması Gerçekleştirildi
02 Mart 2015 - 00:00:00
“6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi” konulu panel İzmir Barosu ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile yapıldı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE İLİŞKİN YASAL DÜZENLEMELER

"6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi" konulu panel İzmir Barosu ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile yapıldı.

İzmir ilinde kadına yönelik şiddetin önlenmesindeki sorunları ele alan ve çözümler üretmek için kurumlar arasında koordinasyon sağlamak amacıyla kurulan 6284 Sayılı İl Koordinasyon Kurulu, İzmir Valisi başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasında her üç ayda bir toplanmaktadır. 13.01.2015 tarihli kurul toplantısında alınan kararı üzerine koordinasyon bileşenlerinden olan İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi ile İzmir Aile ve Sosyal Politikalar Kadın Hizmet Birimi ve Şiddet Önleme İzleme Merkezi işbirliği ile kadına yönelik şiddetin önlenmesinde özel düzenlemeler içeren 01.08.2014 tarihi itibari ile yürürlüğe giren " Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev içi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi" nin tanıtımı amaçlı panel tertiplenmesine  karar vermiştir. Karar gereği 02.03.2015 günü saat 13.30 'da İzmir Barosu Konferans Salonunda  " 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine dair Kanun ve Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi" konulu panelde, İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzman Araştırmacı Gökçeçiçek Ayata ile Öğretim Görevlisi Sevinç Eryılmaz panelist olarak yer almıştır. Panel, Yard. Doç Dr. Şeyda Şenver Yıldırım'ın moderatörlüğünde gerçekleşmiştir. Panelin açılış konuşmalarında İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ve ASP. İl Müdürü Nesim Tanğlay, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde kurumların sorumluluğu ve işbirliğine dikkat çekilmiştir.