11 Temmuz 2013 - 00:00:00
TMMOB ne bağlı meslek odalarını etkisizleştirmek ve işlevsizleştirmek kentlerimize, çevremize, doğamıza, kültürel ve tarihi değerlerimize, insanımıza saldırıdır. Bu yasa, hukuk devleti uygulaması olamaz. Kabul etmiyoruz.

Siyasal iktidar, mimar ve mühendisler ile onların meslek örgütlerine karşı bir gece yarısı operasyonu yapmıştır.

09.07.2013 gece yarısı TBMM' de torba kanun görüşmeleri sırasında hükümet partisi üyeleri tarafından verilen bir önerge ile hiç tartışılmadan ve  meslek örgütlerinin görüşleri alınmadan onlarla ilgili yasa kabul edilmiştir. Bu yasa ile mimar ve mühendislerimizin emekleri, yarattıkları eserleri değersizleştirilmekte, örgütleri yok sayılmaktadır.

Bu yasa, hukuk devleti uygulaması olamaz. Kabul etmiyoruz.