Soma'da Avukatlara Yapılan Saldırının Hesabını Soracağız
18 Mayıs 2014 - 00:00:00
İzmir Barosu olarak belirtmek isteriz ki savunmaya yönelik saldırılara karşı hukukun gereği olan en sert karşılık verilecek, bu olayın sorumlularının hesap vermesi için sonuna kadar mücadele edilecektir.

SOMA'DA AVUKATLARA YAPILAN SALDIRININ HESABINI SORACAĞIZ

13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciası sonrası Soma'ya giderek yerinde incelemeler yapan ve olayın hukuki takip ve değerlendirmesi için çalışmalar yapan çeşitli Barolardan ve Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi olan avukat meslektaşlarımıza, 17 Mayıs 2014 günü Soma Eğitim-Sen binası önünde polis tarafından saldırılmış ve aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da bulunduğu 8 avukat darp edilerek gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan avukatlar Kapalı Spor Salonu'na götürülerek elleri ters kelepçelenmiş ve gözaltı uygulaması sırasında tehdit küfür ve hakaretler eşliğinde işkence görmüşlerdir.

Olayın duyulmasının hemen ardından İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra İzmir Barosu'na kayıtlı yaklaşık 100 avukat derhal Soma'ya gitmiş ve meslektaşlarımıza yapılan uygulama yerinde tespit edilmiştir.

Herhangi bir suçlama dahi olmadan, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ve Avukatların korunması ve haklarına dair uluslararası belgeler hiçe sayılarak, yasaları uygulamakla görevli kolluk ve savcılık tarafından yasalar ihlal edilmiş, meslektaşlarımız ancak zorbalık düzeninde karşılaşılabilecek uygulamaya maruz kalmışlardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İzmir Barosu Başkanlığı