5 Şubat Laiklik Günü Kutlu Olsun
05 Şubat 2015 - 00:00:00
10 Nisan 1928 'de ulusal birliğin sağlanması açısından önemli bir adım atılarak ' Devletin Dini İslam'dır' maddesi anayasadan çıkarılmış, 5 Şubat 1937'de laiklik ilkesinin anayasaya konulmasıyla da LAİKLİK devletin değiştirilemez temel nitelikleri arasında yer almıştır. 5 Şubat Laiklik günü kutlu olsun.

Laiklik; demokrasinin, insan haklarının, din ve vicdan özgürlüğünün en önemli güvencesidir. Laiklik ilkesi, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, din ve vicdan özgürlüğü, sosyal yaşamda ve eğitimde laikliğin esas ve temel alınmasıdır. Laik devlette egemenlik kayıtsız, koşulsuz milletindir. Türk devrimlerinin vazgeçilmez bir unsuru, demokrasinin de olmazsa olmaz koşuludur.

5 Şubat Laiklik günü kutlu olsun.