İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Basın Açıklaması
20 Ekim 2011 - 00:00:00
Artık Yeter! Bu vahim olayın yeni bir şiddet ve kan sarmalının tetikleyicisi olmaması için tüm yetkilileri ve kurumları, Parlamento’da temsil edilen siyasi partileri, yitip giden her canın acısını yüreklerinde taşımaya ve sorumlu davranmaya çağırıyoruz.
 

ARTIK YETER!

 

 

Tarih 19 Ekim 2011.

 

Askerlik görevlerini yapmakta oldukları birliklerin saldırıya uğraması sonucu, 24 gencimizin şehit olduğu,  22 gencimizin de yaralandığı haberiyle sarsıldı Türkiye.

 

İzmir Barosu olarak geçmişte olduğu gibi bugün de, nereden gelirse gelsin ve kime yönelirse yönelsin terör ve şiddet eylemlerini açık ve kesin bir dille kınıyoruz.

 

Saldırıda hayatını kaybeden askerlerimizin sayısının çokluğu ve saldırıların askeri birliklere gerçekleştirilmiş olmasının yarattığı etki ile her sorumlunun ağzından daha çok şiddet, daha çok ölüm ve daha çok acı getirecek açıklamalar ile "intikam yeminleri"  döküldüğünü görüyoruz.

 

Bütün sağduyu çağrılarına, silahsızlanma taleplerine, demokratik çözüm isteklerine kulaklarını tıkayarak, kan ve şiddeti çözüm olarak dayatan, kan ve şiddeti tırmandıranlara sözümüz; yaşamının baharında hayatını yitiren her can bizim canımızdır, her ölüm bizi eksiltir.

 

Gözü yaşlı anaların sayısını çoğaltan bu çözümsüzlük politikaları derhal terkedilmeli, ölen genç insanlarımızın bedenleri üzerinden politika yapma veya siyasi rant elde etme çabalarına girilmemelidir.

 

Kürt sorununun silahlar ve askeri yöntemlerle çözülemeyeceği uzunca bir süre önce anlaşılmış olmasına rağmen, çözüm yolunda irade sergilemeyen, tavır koymayan, bu konuda taşın altına elini sokmayan her kes ve her kesim bu ölümlerden sorumludur.   

 

Bu nedenle, İzmir Barosu olarak bir kez daha tekrar ediyoruz:

 

- Barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamamızı önlemeyi amaçlayan her eylemi başarısızlığa mahkum etmek, toplumsal sorumluluğumuz ve refleksimiz olmalıdır.

 

- Bu vahim olayın yeni bir şiddet ve kan sarmalının tetikleyicisi olmaması için tüm yetkilileri ve kurumları, Parlamento'da temsil edilen siyasi partileri, yitip giden her canın acısını yüreklerinde taşımaya ve sorumlu davranmaya çağırıyoruz.

 

Yaşamını yitiren askerlerimizin acılı ailelerine, acılarını derinden paylaştığımızı belirterek başsağlığı diliyor, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. 20 Ekim 2011

 

İzmir Barosu Başkanı

   Av.Sema PEKDAŞ

 

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza