İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Demokrasi Bileşenleriyle Alandayız
01 Haziran 2013 - 00:00:00
Olayların sorumluları, demokratik tepkilere terör eylemi görüntüsü vermeye çalışan ve böylece olayların bu aşamaya gelmesine neden olan İstanbul Emniyet Müdürü, İstanbul Valisi, İçişleri Bakanı ve Başbakandır.
 

Demokratik tepkilerin şiddetle bastırılmaya çalışılması dört gündür gittikçe yayılan biçimde tüm Türkiye'yi savaş alanı haline getirmiştir. Bu durumun temel nedeni olan polis şiddeti azalmak bir yana, muhalif güçlere tahammülsüzlük ve her muhalif gösteriyi şiddetle bastırmak alışkanlığı artarak sürüyor.

 

Kolluk kuvvetlerinin orantısız güç kullanımı işkence boyutlarına ulaşmıştır. Biber gazları doğrudan insanlar hedef alınarak mermi gibi kullanılmaya başlanmış, polisin fiziki saldırısı sonucu yaşamsal risk taşıyan ağır yaralanmalar meydana gelmiştir.

 

Müdahaleler sonrasında gelişen olayları ve çatışmaları, müdahalenin gerekçesi olarak gösterenler, bu eylemlerin kentini, sokağını, ağacını, yeşilini korumak isteyen insanlara karşı girişilen haksız ve orantısız müdahalenin eseri olduğunu gizlemeye çalışmaktadır.

 

Kentini ve doğasını korumak amacıyla demokratik haklarını kullanan ve bu nedenle maruz kaldığı polis şiddetine karşı direnen yurttaşları olayların sorumlusu olarak göstermeye çalışmak, nafile bir çabadan ibarettir ve çözüme hizmet etmeyecektir. Yaşanan tüm bu olayların sorumluları, demokratik tepkilere terör eylemi görüntüsü vermeye çalışan ve böylece olayların bu aşamaya gelmesine neden olan İstanbul Emniyet Müdürü, İstanbul Valisi, İçişleri Bakanı ve Başbakandır. Şiddet şiddeti yaratmıştır, başka sorumlu aranmasına ihtiyaç yoktur.

 

Sorunun tespiti çözümü de ortaya koymaktadır. İktidarın derhal kolluk kuvvetlerini alanlardan çekmesi, halka karşı şiddet kullanmaktan vazgeçmesi, demokratik tepkilere karşı demokrasinin özünde yer alan hoşgörüyü hayata geçirmesi kaçınılmazdır.

 

Buradan iktidara sesleniyoruz;  Taksim Meydanı' na  AVM  inşa etme sevdasından, tüm halka, insanlığa ait koca bir alanı bir avuç sermaye sahibine peşkeş çekmeye çalışmaktan vazgeçin.

 

Tüm illerin valilerine sesleniyoruz. Kolluk kuvvetlerini alanlardan çekin ve halkla karşı karşıya gelmelerine izin vermeyin.

 

Cumhuriyet savcılarına sesleniyoruz, gazete haberleri, sosyal medyada yer alanlar ihbar kabul edilerek, halka karşı uygulanan polis terörünün ve kör şiddetin sorumluları hakkında derhal yasal işlemlere başlayın.

 

Demokrasinin, insan haklarının ve özgürlüklerin yanında olduğunuzu göstermenin başka yolu yoktur. Tüm bunları yapmamak demokrasinin değil faşizmin tarafında olduğunuzun bir göstergesi olarak tarihe kazınacaktır.

 

İzmir Barosu olarak biz; tüm sorumlular hakkında işlem yapılması amacıyla olayların takipçisi olmaya ve gözaltına alınan yurttaşlara hukuksal destek vermeye devam edeceğiz. Türkiye'yi faşizmin batağına sürüklemek isteyenlere karşı mücadelede kararlılığımızı bir kez daha tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.

 

Demokratik muhalefetin özgür ve barışçıl bir biçimde kendini ifade etmesi meşrudur ve demokrasinin gereğidir. Bu gereklilikten hareketle biz İzmir Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak saat:18.00 de Konak eski Sümerbank önünde olacağız.

 

Saygılarımızla..

 

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza