İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Basın Açıklaması
16 Mayıs 2014 - 00:00:00
İzmir Emek ve Demokrasi Bileşenleri tarafından (DİSK, TÜRK-İŞ, KESK TMMOB ve İzmir Barosu) İzmir İlinde 14 -15 Mayıs 2014 tarihlerinde Soma’da yaşanan faciayı protesto eden yurttaşlarımıza yönelen ve çok sayıda yurttaşımızın yaralanmasına neden olan polis şiddetine ve gözaltı uygulamalarına ilişkin basın toplantısı yapıldı.
 

16052014.jpg

 

KAMUOYUNA

 

Bilindiği gibi  13.Mayıs.2014 tarihinde Soma'da,özel sektörlere ait bir kömür madeni yüzlerce emekçiye mezar olmuş ve bu olay tüm toplumda infial uyandırmıştır.

 

14.Mayıs.2014 tarihinde İzmir Emek ve Demokrasi bileşenleri olarak bu olayı protesto ekmek için Basmane meydanında toplanılmış Ve Konak meydanında istikamet yürüyüş yapılmıştır. Yürüyüşün sonlanacağı Büyükşehir Belediyesi önüne yaklaşık 50 mt kala yürüyüş korteji polis barikatı ile kesilmiş ve yapılan görüşmelere rağmen ağır bir şiddet kullanılarak dağıtılmıştır.

 

Yine 15.Mayıs.2014 tarihinde sabah saatlerinde kurumlarımız tarafından alınan iş bırakma eylemi kapsamında Konak Meydanı'na yürüyüş yapılmış bu yürüyüşe de ağır bir polis şiddeti kullanılarak müdahale edilmiştir. Bu müdahale doğrudan hedef gözetilerek kurum temsilcilerimize de yönelmiş ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun da içinde bulunduğu kurum temsilcileri bu saldırıda yaralanmıştır.

 

İzmir'de bu 2 gün içerisinde tamamı polis şiddetinden kaynaklanan olaylarda toplam 123 yurttaşımız gözaltına alınmış ve onlarca yurttaşımız yaralanmıştır.

 

İzmir 2 gün boyunca adeta sıkı yönetim yaşanmıştır.

 

İzmir de yaşanan bu şiddetin sorumlusu İzmir Valisi ve İzmir Emniyet Müdürüdür. Yaşananlar güvenlik önleminin bir gereği değil açıkça yurttaşların özgürlüğüne, haklarına yönelik fütursuz saldırıdır.

 

İzmir emek ve demokrasi bileşenleri olarak ilimizdeki bu fütursuz şiddeti protesto ediyoruz, İzmir Valisi ve İzmir Emniyet Müdürünü bu saldırılardan vazgeçmeye davet ediyoruz

 

DİSK                TÜRK-İŞ                      KESK               TMMOB                     İZMİR BAROSU

 


 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza