İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Basın Açıklaması
05 Eylül 2014 - 00:00:00
İzmir Barosu olarak savunmayı baskı altına almaya çalışan her türlü eylem ve işleme sessiz kalmayacağımızı ve sorumlular cezalandırılana kadar olayın takipçisi olacağımızı bildirir, meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.
 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

04.09.2014 tarihinde İstanbul Barosu'na bağlı bir meslektaşımız, Kartal Adliyesi'nde Baro Temsilcisi sıfatıyla izlediği duruşma sonrasında, güvenlik güçlerinin saldırısına uğrayarak yaralanmıştır.

 

İstanbul Baro Başkanlığı tarafından görevlendirildiği bir olayla ilgili olarak,  görevini ifa etmek üzere bulunduğu adliye sarayı içerisinde meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz.  

 

Daha önce Çağlayan Adliyesi'nde farklı zamanlarda avukatlara yönelen saldırıların bir yenisi ile karşı karşıyayız. Kolluk kuvvetlerinin bu fütursuz tavrı, bu cesareti kendilerinde buluyor olmaları daha önceki olaylarda cezasız kalmalarından kaynaklanmaktadır. Bu saldırı kolluk kuvvetlerine yönelik cezasızlık anlayışının Türkiye'yi getirdiği noktadır.

 

Savunma mesleğine yönelik bu saldırılar aynı zamanda hukuk devletinin ve savunma bağımsızlığının yok edilme girişimlerinin de bir parçasıdır. Bu saldırının sorumluları hakkında gerekli adli ve idari süreç derhal başlatılmalıdır.

 

Yargı görevi yapanlar arasında olduğu kanunlarda açıkça kabul edilmiş avukatlara yönelik saldırıların derhal soruşturularak sorumlularının cezalandırılması için gereken her türlü tedbir acilen alınmalı sorumlular yargı önüne çıkarılmalıdır.

 

İzmir Barosu olarak savunmayı baskı altına almaya çalışan her türlü eylem ve işleme sessiz kalmayacağımızı ve sorumlular cezalandırılana kadar olayın takipçisi olacağımızı bildirir, meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. 05.09.2014

 

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza