14 Kasım 2014 - 00:00:00
Bilindiği üzere İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu 25-26 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir.Genel Kurul sonrası gerek sanal medyada gerekse yazılı ve görsel basında bazı meslektaşlarımızı hedef alan gerçek dışı haber ve yorumlar yapılmıştır.Bu haber ve yorumlarla İzmir Barosu'nun,meslektaşlarımızın ve mesleğimizin zarar gördüğü aşikardır.

İZMİR BAROSU YÖNETİM KURULU

BASIN AÇIKLAMASI

Özellikle bazı basın organlarında,genel kurul öncesi yapılan seçim çalışması sırasında, Ödemiş ilçesindeki meslektaşlarımızın bazı fotoğraflarının çarpıtılarak kullanılması,gerçek dışı tanımlamalar yapılmasını asla kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz.Avukatlar üstlendikleri davalarla hiçbir zaman özdeşleştirilemez ve müvekillerinin eylemlerinden sorumlu tutulamazlar.

Bilinmelidir ki, İzmir Barosu hiçbir siyasi gücün ve medyanın etkisi altında kalmayacak kadar büyük,köklü ve onurlu bir meslek örgütüdür.Baro yönetimi olarak,hiçbir meslektaşımızın "terörün avukatı" veya "faşist" olarak nitelendirilmesini kabul etmediğimizi,bu tanımlamalardan zarar gören bütün meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu;avukatlık vakar ve meslek onurunun bizim için vazgeçilmez olduğunu kamuoyu ile paylaşıyoruz.

İzmir Barosu Yönetim Kurulu