İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Basın Açıklaması
01 Nisan 2015 - 02:00:00
31.03.2015 Salı günü, Çağlayan Adliyesi'nde terörist bir eylem neticesinde vahim bir saldırıyla şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’ tan rahmet, kederli ailesine, tüm yargı camiasına ve milletimize başsağlığı diliyor ve bu hain saldırıyı nefretle kınıyoruz.
 

BASIN VE KAMUOYUNA

 

31.03.2015 Salı günü, Çağlayan Adliyesi'nde terörist bir eylem neticesinde vahim bir saldırıyla şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a Allah' tan rahmet, kederli ailesine, tüm yargı camiasına ve milletimize başsağlığı diliyor ve bu hain saldırıyı nefretle kınıyoruz.

 

Hepimizi üzen bu olay kadar vahim olan bir başka husus da olayın hemen akabinde devleti yönetenlerce mesleğimizi ve meslektaşlarımızı hedef alan açıklamalarıdır. Aslında bu açıklamalar; bu terör eylemine karışmış hiçbir avukat olmadığı halde, avukat cübbesi giydiği iddia edilen bir takım kişiler nedeniyle tüm avukatları hedef almakta, önceden beri planlanan iç güvenlik yasası meşrulaştırılmaya çalışılmakta ve bu yasaya en büyük tepkiyi gösteren biz avukatlar ve barolar itibarsızlaştırılmak istenmektedir. Bu olayın hiç bir yerinde "AVUKAT" yoktur. Bu olay ne yazık ki Devletin kendi güvenlik zafiyetinden kaynaklanmıştır.

 

Adliyeler ölümlerin gerçekleştiği değil adaletin dağıtılması gereken yerlerdir. Hiçbir terör eyleminin haklı gerekçesi olamaz. Berkin'in ve diğerlerinin ölümünden sonra nasıl "Dünyanın her yerinde katile katil denir" dediysek bugün de "Dünyanın her yerinde teröriste terörist denir"diyoruz.

 

Yapılan bu vahim saldırıyı İzmir Barosu olarak lanetliyor, yargıya, mesleğimize ve meslektaşlarımıza karşı yapılan her türlü saldırıyı da kınıyoruz.

 

Saygılarımızla.

 

 Av. Aydın ÖZCAN

İzmir Barosu Başkanı

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza