İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Basın Açıklaması
26 Şubat 2015 - 00:00:00
Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Öldürülmesi ve Sonrasında Yaşanan Süreçle İlgili Basın Açıklamamızdır.
 

1.jpg

 

BASIN AÇIKLAMASI


Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Öldürülmesi ve Sonrasında Yaşanan Süreçle İlgili Basın Açıklamamızdır.

 

Medeniyetin geliştiği bu topraklarda farklı din, dil, ırk, mezhebe sahip insanlar yüzyıllardır kardeşçe yaşamışlardır. Ancak Türk halkı üzerinde dönem dönem sağcı solcu, alevi sünni çatışmasıyla oynanan oyunları tecrübe etmiştik. Şimdi de ırksal ayrımcılık körüklenerek toplum bölünmek istenmektedir. Tarihten ders çıkarmadığımız, ülkemiz üzerinde emperyalist güçler tarafından  oynanmak istenen oyunlara geldiğimiz anlaşılmaktadır.

 

Düşüncesi,siyasi görüşü,dini,ırkı,milliyeti,mezhebi ne olursa olsun bir kişinin farklılıkları nedeniyle yaşam hakkına saldırıda bulunularak öldürülmesini, İzmir Barosu olarak kabul etmiyoruz.

 

Bir ilim yuvası olması gereken üniversitelerimiz, terör propagandası yapılan yerlere dönüşmüştür. Geçmişte üniversitelerde yaşanan üzücü olayları ve bunun sonucunda yaşanan acıları unutmadık.

 

Üniversitelerimizde, baskı, şiddet, yıldırma politikaları  artmış; öğrencilerin öğrenim hakkı gasp edilmiştir. Üniversite koridorları, terör örgütü sloganları ve resimleriyle donatılmasına izin verilmekteyken; Türk Bayrağı ve Atatürk resmine tahammülsüz terör eylemlerine karşı hiçbir müdahalede bulunulmamıştır.

 

Terörü cesaretlendiren siyasi iktidar, içine düştüğümüz bu akıl almaz ortamın başlıca sebebidir.

 

Ancak sözde "açılım ve ifade özgürlüğü" adı altında terörist faaliyetlere göz yuman üniversite yönetimleri de, gelinen bu noktada en az siyasi iktidar kadar suçludur. Gerekli güvenlik önlemlerini almayan ve bu şiddet ortamına ve ölüme zemin hazırlayan üniversite yönetimi de suçludur.

 

Bu hadiseyi engellemeyenler, yapılan onca ihbar ve şikâyete rağmen görevlerini yerine getirmekten kaçınanlar, üniversitenin kampus alanındaki acil servise 900 metre mesafede olan olayda dahi basiretsiz kalınarak ihmalde bulunanlar,  derhal istifa etmelidirler! İnsanlık vicdanı, vazife ahlakı da bunu gerektirmektedir.

 

Öte yandan basın yayın organlarının çok büyük bir kısmının da meseleyi "sağ-sol çatışması", "karşıt görüşlüler arası kavga" gibi basit sözcüklerle geçiştirdiği görülmektedir.

 

Buradan bu vesileyle ülkemizdeki tüm üniversite yetkililerine ve güvenlik birimlerine bir çağrıda bulunmak istiyoruz: Kimsenin daha fazla canının yanmaması , daha fazla gencimizin ölmemesi, daha fazla ana babanın evlat acısı yaşamaması için sağduyulu davranıp üniversiteleri şiddet ortamından arındırınız! 

 

Biz İzmir barosu olarak kimden ve nerden gelirse gelsin şiddetin her türlüsüne hayır diyor , bu olayı kınıyor ve  takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

 

Vefat eden gencimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na Allah'tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz.

                                                                                                                 

                                                                                                               Avukat Aydın ÖZCAN

                                                                                                                İzmir Barosu Başkanı

 

2.jpg

 

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza