Suç Duyurusu
19 Ocak 2015 - 00:00:00
İzmir Barosu, küçük yaşta, fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlamayan çocukların evlendirilebileceğine dair açıklamalarından dolayı Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu

IMG-20150119-WA0001.jpg

İzmir Barosu, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız'ın katıldığı bir programda "Evlilikle ilgili şeriatımız İslamın yaş haddi yoktur. Bu ne demek? Buluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir. Çocuklar arası nikah da yapılabilir. Büyük küçük nikahı da yapılabilir. Mesela 7 yaşında bir kız çocuğu 25 yaşında bir erkek veya 7 yaşında erkek, 25 yaşında bir kız evlenebilirler mi? Nikahlanabilirler mi diyelim. Nikah evlilikten daha hassas bir ifade. Evet nikahlanmalarında sakınca yoktur. Bütün mezheplere göre, Kuran'a iman eden bütün Müslümanlara göre, Kuran'a iman kelimesini açacağız biraz sonra evlilik için bir yaş söz konusu değildir. 10 yaşında, 7 yaşında, 6 yaşında, 78 yaşında yaşıyorsa 135 yaşında bir insan evlenmeye adaydır. Ne küçük yaşta olduğu için ne büyük yaşta olduğu için nikaha engel yoktur" şeklindeki küçük yaşta, fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlamayan çocukların evlendirilebileceğine dair açıklamalarının  MK'nun evlenme ehliyeti ile ilgili emredici hükümlerine ve çocuk haklarını korumaya yönelik uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştur.

SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİNİ OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ >>>