İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Basın Açıklaması
15 Ocak 2015 - 00:00:00
İnsan Yaşamını ve Temel Özgürlükleri Hedef Alan Her Türlü Terör Eylemi İnsanlığa Karşı Bir Suçtur
 

charlie-hebdo.jpg

 

"İNSAN YAŞAMINI VE TEMEL ÖZGÜRLÜKLERİ HEDEF ALAN HER TÜRLÜ TERÖR EYLEMİ İNSANLIĞA KARŞI BİR SUÇTUR"

 

Mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik düzenlenen ve 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan kanlı saldırıyı kınıyor; Fransa halkına ve bu saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. İfade ve basın özgürlüğü demokratik bir toplumun asli temellerindendir, toplumların ilerlemesinin de temel koşullarındandır. Hukukun üstünlüğü ilkesine göre yönetilen bir devlette basın ayrıcalıklı bir role sahiptir.

 

Dinsel değerlerin rencide edildiği iddiaları, 12 kişinin ölümü ile sonuçlanan Charlie Hebdo katliamını asla haklı göstermez Bu nedenle kaynağı ne olursa olsun, insan yaşamını ve temel özgürlükleri hedef alan her türlü terör eylemi insanlığa karşı bir suç olarak nitelendirmekteyiz.

 

Ancak bu katliamın özellikle Avrupa'da yabancılara/Müslümanlara yönelik çok ciddi sakıncalı sonuçları olacağı kaygısını taşımaktayız. Müslümanların büyük çoğunluğunun bu şekilde din ile terörü bir araya getirmeye çalışan radikal hareketlere destek vermediğine dikkat çekerek, bu tür eylemlerin yabancılara karşı ayrımcılığa neden olmasının önüne geçilmesinin de büyük önem taşıdığını inanmaktayız.

 

İzmir Barosu olarak, ifade ve basın özgürlüğünü başta olmak üzere bir kez daha temel hak ve özgürlükleri yok sayan tüm anlayış ve uygulamaların karşısında olduğumuzu, güvenlik/özgürlük geriliminde temel hak ve özgürlüklerin sonuna kadar mücadelesini vereceğimizi ve her koşul da barışın tüm coğrafyalarda hüküm sürmesini arzu ettiğimizi ifade ederek, Fransa'da gerçekleşen bu katliam nedeni ile insanlığa baş sağlığı dilemekteyiz.

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza