İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Basın Açıklaması
14 Kasım 2014 - 00:00:00
Soma gibi Ermenek'in de takipçisi olacağımızı, sorumluluğunu yerine getirmeyen işletme sahiplerinden ve gereğini yapmayan siyasi iktidarlardan hesap sormanın İzmir Barosu'nun "fıtratında" var olduğunu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz
 

İZMİR BAROSU YÖNETİM KURULU'NDAN

KAMUOYUNA DUYURU

 

İhmalkârlığın ve denetimsizliğin en son örneği "SOMA"nın yaraları henüz sarılmamış ve yaşananlardan sanki hiç ders alınmamışçasına, Ermenek'ten gelen acı haberlerle ülkemiz bir kez daha yasa bürünmüştür.

 

Tema Vakfı tarafından yapılan çalışmada, bölgenin kapalı havza olduğu, bu alanda maden ocağı işletilmesinin mümkün olmadığı,galerilerin su basma tehlikesi altında bulunduğu ısrarla rapor edilmişken;uyarılara aldırmayan hukuk tanımaz işletme sahipleri,onlarca madencinin toprak altında kalmasına,bir o kadar ailenin de parçalanmasına ve acısına sebep olmuşlardır.

 

Diğer birçok maden işletmesinde olduğu gibi Ermenek'te de işçiler, teknik kontrolleri zamanında ve yeterince yapılmayan madenlere adeta diri diri gömülmüşlerdir.

 

Soma'dan Ereğli'den ders almayıp "bu kazalar madenciliğin fıtratında var" diyecek kadar kasıt derecesine ulaşan ihmallerini kaderleştiren siyasilerin ve sermaye sahiplerinin işçi ve ailelerinin hayatlarını önemsemediğini, bu acıları ve sorumluluklarını sahiplenmediklerini açıkça görmekteyiz.

 

Üzücü olan, bu faciaların önüne geçmek için gerekli tüm tedbirlerin alınması ve bu hususta yasal düzenlemelerin yapılması gerekirken, siyasi iktidarın, önceki hiçbir acıdan ders almayarak yine işletme sahiplerini ve sorumluları koruma, ihmallerini örtbas etme çabası içinde olmasıdır.

 

İzmir Barosu olarak, öncelikle yeraltındaki yakınlarından haber bekleyen ailelere sabır,hayatını kaybeden madencilere rahmet,yakınlarına da başsağlığı diliyoruz.Bugüne kadar görevini ihmal eden  siyasi iktidarı bir an önce görevlerini yapmaya,sorumluları tespit ederek yargı önüne çıkarmaya;onlarca yuvaya ateş düşüren facianın yaşandığı bu ve benzeri madenleri süresiz olarak kapatmaya,maden işletmelerinin uluslararası normlara uygun koşullarda işletilmesine davet ediyoruz.İzmir Barosu,bunların takipçisi olacak ve görevini yapmayanlardan her türlü hukuki platformda hesap soracaktır.

 

Soma gibi Ermenek'in de takipçisi olacağımızı, sorumluluğunu yerine getirmeyen işletme sahiplerinden ve gereğini yapmayan siyasi iktidarlardan hesap sormanın İzmir Barosu'nun "fıtratında" var olduğunu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

 

İZMİR BAROSU YÖNETİM KURULU

 

 

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza