03 Nisan 2015 - 12:00:00
Tüm sivil toplum örgütlerimizi ve Halkımızı aramızda görmek amacıyla 11.Nisan.Cumartesi günü saat 14.30'da Tüm halkımızı İzmir Cumhuriyet meydanına bekliyoruz.

basin342015

31 Mart  tarihinde İstanbul çağlayan Adliyesinde Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim  Kiraz'ın şehit olmasından sonra gelişen olaylar ve menfur saldırının Avukatlara mal edilmesi  özellikle bu gün İstanbul Adliyesinde avukatlara karşı yapılan muamele ve İstanbul barosu başkanına yapılan saldırılar ile  bugün İzmir adliyesinde bir meslektaşımıza karşı haksız hukuksuz şekilde yapılan uygulamanın kabul edilemez olduğu tespit ediyor ve şiddetle  kınıyoruz.

İzmir Barosu olarak Hakim ve Savcıların Adliye girişinde tabi oldukları aynı koşullara tabi olmaya ve onlardan ne bir eksik ne de bir fazla ayrıcalık da talep etmemekteyiz. Hakim, Savcı ve Avukat Yargının ayrılmaz birer parçasıdır.

Bu bağlamda 5 Nisan Pazar günü bursa yapılacak miting ve sonrasında yapılacak Türkiye Adaletini Arıyor adlı İzmir Yürüyüşü ve 11 Nisan Cumartesi günü İzmir'de yapılacak  Miting ayrı bir önem kazanmaktadır. Bu etkinlikte tüm sivil toplum kuruluşları ve halkımızın yanımızda olacağına inancımız tamdır.Bu gün aramızda bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri de bunun göstergesidir.