İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Savaşa Hayır
02 Ekim 2014 - 00:00:00
İzmir Barosu geçmişten bugüne barış içinde yaşamanın, savaş karşıtlığının, uluslararası güçlerin ve onun yerel müttefiklerinin halkları birbirine düşüren politikalarının karşısında olmuş; barışın ve kardeşliğinin savunuculuğunu üstlenmiştir. Bugün bir kere daha barıştan yana tavrımızı koruyarak tezkereye HAYIR diyoruz.
 

SAVAŞ TEZKERESİNE HAYIR

 

"Komşularla sıfır sorun" iddiası ile dış politikasını yürüten siyasal iktidar; gelinen noktada bir kere daha tam anlamıyla başarısızlığa uğramış ve neredeyse bütün komşularıyla sorun yaşayan bir Türkiye'yi yaratmıştır. Ortadoğu'da halkları birbirine düşüren dış politikanın temel yürütücüleri tarafından Meclise sunulan tezkere göstermiştir ki asıl niyet barışı tesis etmek değil, Irak ve Suriye topraklarında yaşanan savaşta tarafgir bir tutum göstermektir.  

 

Tezkere gerekçesine ve metnine bakıldığında tüm dünyanın dehşetle izlediği ve çevresine zulüm saçan, yüz binlerce insanı yerinden eden IŞİD terörü hedeflenmemekte, Suriye'deki iç savaşın taraflarından, kendi ideolojisine yakın olanların işini kolaylaştıracak bir rota izlenmektedir. O nedenle bu tezkere Suriye ve Irak topraklarında devam eden IŞİD dehşetini sona erdirme değil savaşta figüranlık rolü üstlenme tezkeresidir.

 

Bu tezkerede IŞİD yoktur. Bu tezkerede Suriye ve Irak topraklarında yerlerinden edilen yüz binlerce insanın yaşadıkları yoktur. Bu tezkerede iki milyona yakın sığınmacının hangi politikaların sonucu olarak Türkiye'ye kaçmak zorunda bırakıldığı yoktur. Bu tezkerede güney sınırı boyunca yaşayan yurttaşların kaygıları, yaşadıkları yoktur.

 

İzmir Barosu geçmişten bugüne barış içinde yaşamanın, savaş karşıtlığının, uluslararası güçlerin ve onun yerel müttefiklerinin halkları birbirine düşüren politikalarının karşısında olmuş; barışın ve kardeşliğinin savunuculuğunu üstlenmiştir.

 

Bugün bir kere daha barıştan yana tavrımızı koruyarak tezkereye HAYIR diyoruz.

 

İZMİR BAROSU BAŞKANLIĞI

 

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza