İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Basın Açıklaması
02 Şubat 2015 - 00:00:00
AKP milletvekili İsmet Uçma’nın kadına şiddetin önlenmesi için önerdiği bu yöntem ve söylem asla kabul edilemez. İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi olarak AKP milletvekili İsmet Uçma'yı kınıyoruz...
 

TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonunda AKP İstanbul milletvekili İsmet Uçma'nın Meclis'te yaptığı konuşmada'Butonları, biz örnek aile insanlardan oluşturabiliriz, mahallenin namusu diye bir şey geliştirebiliriz, o mahallede birisine yönelik bir şey yapılıyorsa herkes ona sahip çıkar ve hakikaten de yapanı ifna(yok) eder'diye söylemde bulunmuştur.

 

Milletvekilinin kadına şiddetin önlenmesi için önerdiği bu yöntem ve söylem asla kabul edilemez. Namus cinayetlerinden onlarca kadının yaşamını yitirdiği ve bu namus cinayetlerine karşı onca verilen mücadeleye karşın bir de'mahalle namusu'gibi söylemlerin dile getirilmesi üstelik bunu da bir milletvekilinin söylemesi gerçekten çok üzücü ve vahim bir durumdur. Kadına karşı şiddeti önlemek devletin görevi olup, mahallenin değildir. Kime, neye göre namus? 

 

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi olarak AKP milletvekili İsmet Uçma'yı kınıyoruz...

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza