Çocuk Evlilikleri Çalıştayı Yapıldı
29 Nisan 2014 - 00:00:00
Çocuk Evlilikleri Çalıştayı 26-27 Nisan 2014 tarihleri arasında İzmir Barosu'nda gerçekleştirildi.

Çocuk Evlilikleri Çalıştayı 26-27 Nisan 2014 tarihleri arasında İzmir Barosu'nda  gerçekleştirildi.26 Nisan 2014 Cumartesi günü İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu sorumlu üyesi Av.Ümit GÖRGÜLÜ'nün açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayda "Nefes Al,Alma,Nefes Al " isimli kısa film gösterimi gerçekleştirildi.Çalıştay programı içerisinde yer alan panelin oturum başkanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Akça Toprak ERGÖNEN yaptı.ODTÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız ECEVİT ,Ege Üniversitesi   Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Eda Şeyda AKSEL ve İzmir Cumhuriyet Savcısı Nihal FINDIK konuşmacı olarak  katıldı.Panel sonrasında "Çocuk Evliliklerinin Sosyal ve Toplumsal Boyutu" ,"Çocuk Evlilikler ve Hukuk","Çocuk Evlilikler ve Sağlık" başlıklarında atölye çalışması gerçekleştirildi.27 Nisan 2014 Pazar günü atölye çalışmalarının sonuç raporlarının paylaşımı ile çalıştay programı sona erdi.