İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Mülteci Hukuku ve Türkiye'nin Göç Politikası Paneli Yapıldı
05 Ekim 2013 - 00:00:00
İzmir Barosu tarafından 02.10.2013 günü, Mülteci Hukuku ve Türkiye'nin Göç Politikası başlıklı bir panel düzenlendi.
 

İzmir Barosu tarafından 02.10.2013 günü, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Ekşi, Gediz Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ela Gökalp Aras, Mültecilerle Dayanışma Derneği`nden Av. Taner Kılıç ve Av. Utku Kılınç`ın konuşmacı olarak katıldıkları "Mülteci Hukuku ve Türkiye`nin Göç Politikası" başlıklı bir panel düzenlendi.

 

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Barosu Başkanı Av. Sema Pekdaş, göç probleminin bir insan hakları problemi olduğunu dile getirerek, barolara verilen en önemli görevlerden birinin insan hakları mücadelesi yapmak ve hukukun üstünlüğü için çalışmak olduğunu söyledi. Pekdaş şöyle devam etti: "Dolayısıyla hem bizim topraklarımızda kendi topraklarını  terk ederek gelmiş insanların insan onuruna uygun yaşamalarına yönelik yapabileceklerimiz hem de belki bizlerden  giden insanların hukukunu takip edebilmek açısından  göç politikalarının insan haklarına uygun düzenlenmesini sağlamak için hukukun üretilmesini sağlamak için yapabileceklerimiz var.  Biz alanda çalışan insanlar mültecilerin sorunlarını dinleyen insanlar, hayatın içinde insanlar olarak bu hukukun yaratılmasında  önemli görevlerle karşı karşıyayız."

 

Toplantı'nın ilk konuşmacısı olan Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Ekşi 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun hazırlık sürecine etki eden faktörler ve kanunun getirdiği yenilikler başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

 

İkinci olarak konuşan Gediz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ela Gökalp Aras, Türkiye'nin göç ve iltica politikasındaki dönüşümde Avrupa Birliği adaylık sürecinin etkilerinden bahsetti.

 

Mültecilerle Dayanışma Derneği'nden Av. Taner Kılıç ise dinleyicilerle sivil toplum ve Türkiye göç politikası başlıklı bir sunum paylaştı.

 

Son olarak konuşan Av. Utku Kılınç 6458 sayılı Yasa kapsamında adli yardıma ilişkin getirilen değişiklikleri anlattı.

 

PANELİ BAROTV'DEN İZLEYEBİLİRSİNİZ >>>

 

DSC_2836.JPG

 

DSC_2843.JPG

 

DSC_2848.JPG

 

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza