İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Çağlayan Adliyesinde Basın Açıklaması Yapmak İsteyen Avukatlar Polisin Saldırısına Maruz Kalmıştır
11 Haziran 2013 - 00:00:00
Avukatların görev alanı olan Çağlayan Adliyesi'nde, meslektaşlarımızın saldırıya uğraması ve gözaltına alınması konusunda İstanbul Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşmelerimiz devam etmekte olup, yaşanan hukuksuz gözaltıları ve savunma mesleğine yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz.
 

Bugün (11 Haziran 2013) öğle saatlerinde, İstanbul'da Taksim Gezi Park eylemine yönelen polis müdahalesine ilişkin olarak Çağlayan Adliyesinde basın açıklaması yapmak isteyen avukatlar,  polisin çok şiddetli saldırısına maruz kalmıştır. Bir kısmı ciddi şekilde yaralanan 70 civarında meslektaşımız gözaltına alınmış bulunmaktadır.

 

Adliye binaları hakların savunulduğu, adaletin gerçekleşmesi için görev yapılan mekânlardır. Avukatların insan haklarını, hukukun üstünlüğünü ve adaleti yalnızca duruşmalarda değil, bulundukları her ortamda savunmaları avukatlık görevinin gereğidir.

 

Avukatların Rolüne Dair Havana Beyannamesinin 14. maddesine göre; Avukatlar, müvekkillerinin haklarını korurken ve adaletin gerçekleşmesine çalışırken, ulusal ve uluslararası hukukun tanıdığı insan haklarını ve temel özgürlükleri yüceltmeye çalışırlar.

 23. maddeye göre; Avukatlar özellikle, hukukla, adalet sistemiyle ve insan haklarının geliştirilmesi ve korunması ile ilgili konularda kamusal tartışmalara katılma hakkına sahiptir.

 

Avukatların görev alanı olan Çağlayan Adliyesinde, meslektaşlarımızın saldırıya uğraması ve gözaltına alınması konusunda İstanbul Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşmelerimiz devam etmekte olup, yaşanan hukuksuz gözaltıları ve savunma mesleğine yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza