İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Artık Yeter !
20 Haziran 2012 - 00:00:00
İzmir Barosu olarak, her zaman olduğu gibi bugün de, nereden gelirse gelsin ve kime yönelirse yönelsin terör ve şiddet eylemlerini açık ve kesin bir dille kınıyoruz.
 

ARTIK YETER

 

Takvimler 19 Haziran 2012'yi gösteriyordu bu kez,

 

Acı haber Hakkari'den geldi. Yine askerlik görevlerini yapmakta oldukları birlikleri saldırıya uğrayan sekiz gencimizin saldırı sonucu şehit olduğu haberi düştü anaların yüreklerine ve bu haberle sarsıldı Türkiye.

 

İzmir Barosu olarak, her zaman olduğu gibi bugün de, nereden gelirse gelsin ve kime yönelirse yönelsin terör ve şiddet eylemlerini açık ve kesin bir dille kınıyoruz.

 

Saldırı yine askeri birlikleri hedef almıştır ve yine bu birliklerde askerlik görevlerini yapmakta olan gençlerimiz hayatlarını kaybetmişlerdir. Daha önce de söylediğimiz gibi yaşamının baharında hayatını yitiren her can bizim canımızdır, her ölüm bizi eksiltir.

 

Tam da çözüm için girişimlerin gündeme geldiği bir ortamda meydana gelen bu saldırı, bütün sağduyu çağrılarına, silahsızlanma taleplerine, demokratik çözüm isteklerine kulaklarını tıkayarak, kan ve şiddeti çözüm olarak dayatan, kan ve şiddeti tırmandıranların değirmenine su taşımıştır.

 

İzmir Barosu olarak neredeyse bir yıl önce bir başka acı sebebiyle yaptığımız açıklamada;

 

"Gözü yaşlı anaların sayısını çoğaltan bu çözümsüzlük politikaları derhal terkedilmeli, ölen genç insanlarımızın bedenleri üzerinden politika yapma veya siyasi rant elde etme çabalarına girilmemesi gerektiği,

 

Kürt sorununun silahlar ve askeri yöntemlerle çözülemeyeceği uzunca bir süre önce anlaşılmış olmasına rağmen, çözüm yolunda irade sergilemeyen, tavır koymayan, bu konuda taşın altına elini sokmayan herkes ve her kesimin bu ölümlerden sorumlu olacağı" konusundaki tespitimizin haklılığını bir kez daha ortaya koymuştur.   

 

Bu nedenle, İzmir Barosu olarak bir kez daha tekrar ediyoruz:

- Barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamamızı önlemeyi amaçlayan her eylemi başarısızlığa mahkum etmek, toplumsal sorumluluğumuz ve refleksimiz olmalıdır.

 

- Bu vahim olayın yeni bir şiddet ve kan sarmalının tetikleyicisi olmaması için tüm yetkilileri ve kurumları, Parlamento'da temsil edilen siyasi partileri, yitip giden her canın acısını yüreklerinde taşımaya ve sorumlu davranmaya çağırıyoruz.

 

Yaşamını yitiren askerlerimizin acılı ailelerine, acılarını derinden paylaştığımızı belirterek başsağlığı diliyor, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. 20 Haziran 2012

 

İzmir Barosu Başkanı

Av.Sema PEKDAŞ

 

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza