İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Basın Açıklaması
20 Aralık 2012 - 00:00:00
Biliyoruz ki ; Demokrasi ve özgürlük mücadelesi her zaman kazanacaktır. Diktatörlüğe heveslenenler asla başarılı olamayacaktır.
 

DSC_1006.png

BASINA VE KAMUOYUNA,

  

Her gün yeni ve sahte bir gündemle uyanmaya alıştık. Ancak, bu yoğun gündem bombardımanına karşı duyarsızlaşmayacağımız gibi tepkisizliğe de alışmayacağız.

 

Avukatlık kanunumuzla hukukun üstünlüğünü savunmak bizlere görev olarak verilmiştir. Yine Avrupa Barolar Birliği geçtiğimiz ay 16.11.2012 tarihinde Roma'da toplanarak Avukatların Sosyal Sorumlulukları Ortak Deklarasyonunu kabul etmişlerdir. Bu deklarasyonda avukatın sosyal işlevlerinin sadece adaletin doğru yürütülmesine katılımları değil aynı zamanda topluma karşı zorunlu görevlerini yerine getirmeleri olduğu ilkesi belirtilmiştir. Bu ilkeler doğrultusunda hareket etme sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

 

Sayın Başbakan, bu sorumluluğumuzla size sesleniyor ve diyoruz ki;

 

- Tarihteki hiçbir diktatör denetlenmekten hoşlanmamış, hatta kurallarını kendilerinin belirledikleri yargısal denetimden dahi kaçma çabası içinde olmuştur.

 

- Demokrasi ise sadece seçim yarışından ibaret değildir.

 

- Demokrasi ve hukuk devleti kavramları ve uygulamaları tarih içinde gelişmiş ve son noktada cumhuriyeti ve demokratik hukuk devletini tanımlayan temel ilke olan kuvvetler ayrılığı ilkesi hakların, özgürlüklerin ve bireyin devlet karşısındaki güvencesi olmuştur.

 

- Oysa siz son açıklamalarınızla, kuvvetler ayrılığı ilkesine olan öfkenizi açıkça dile getirerek, idarenin yargısal denetimini bir tıkaç gibi göstererek, yargıya gözdağı vermekte, onu istediğiniz biçime sokmaya çalışmakta, demokrasi ve hukuk devletine olan karşıtlığınızı açıkça ortaya koymaktasınız.  

 

- Talimat verdiğiniz ve talimatınız doğrultusunda gerekeni yapacaklarını söylediğiniz yargıda daha neyi, nasıl şekillendireceksiniz?

 

- Savcısı olduğunuzu ilan ettiğiniz özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde hukuka aykırı delillere dayanarak yargılama yapılırken, adil yargılanma ilkesi sürekli ihlal edilirken, savunma hakkı kısıtlanırken, varlığı adeta bir şehir efsanesine dönüşen yargı bağımsızlığından alacağınız, çalacağınız ne kaldı geriye?

 

Sayın Başbakan,

 

- Kuvvetler ayrılığı ilkesi ile ilgili çıkışınızın tesadüfen yapılmış bir çıkış olmadığını biliyoruz.

 

- Partinizin Anayasa Uzlaşma Komisyonuna başkanlık sistemine ilişkin önerilerini sunmasından sonra yaptığınız bu çıkış manidardır.

 

- Partinizin sunduğu önerilerde başkana , nasıl denetleneceği tasarıda yer almayan, adeta bir padişah fermanı niteliğinde başkanlık kararnamesi çıkarma ve TBMM'ni feshetme de dahil olmak üzere bir diktatörün sahip olmayı arzuladığı sonsuz yetkiler tanınmaktadır.

 

- Sizin ve partinizin "ileri demokrasi" hedefi bu mudur? 

 

Yargının kurucu unsuru olan savunmanın dirençli ve kararlı örgütü olan İzmir Barosu, yürütmenin yargıya üstünlük arayışının karşısında duracak ve yargıyı siyasi iradenin güdümünden kurtarma mücadelesine yılmadan devam edecektir. 

 

Biliyoruz ki ;

 

Demokrasi ve özgürlük mücadelesi her zaman kazanacaktır

 

Diktatörlüğe heveslenenler asla başarılı olamayacaktır.

 

Kamuoyuna duyurulur.

 

Saygılarımızla

 

DSC_0990.png

 

DSC_0993.png

 

DSC_0999.png

 

DSC_1006.png

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza