İzmir Barosu: Ana Sayfa
İzmir Barosu: Ana Sayfa
Basın Açıklaması
06 Ağustos 2012 - 11:00:00
Hakkari Çukurca’dan gelen 8 güvenlik görevlisinin şehit olduğu haberleriyle yeniden sarsıldı halkımız. İzmir Barosu gerek bu olayda gerekse geçmişte yaşanan benzeri elim olaylarda her türlü şiddet ve terör eylemini açık ve net şekilde kınamıştır ve kınamaktadır.
 

BASIN AÇIKLAMASI

 

Hakkari Çukurca'dan gelen 8 güvenlik görevlisinin şehit olduğu haberleriyle yeniden sarsıldı halkımız.

 

Bölgede inceleme için bulunan parlamenterlerden İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in basına yansıyan " Bölgede savaş var ancak açıklama yok..halk  bize barışı getirin dedi..." şeklindeki açıklamalarından , çatışma halinin şiddetlenerek devam ettiği anlaşılmaktadır.

 

İzmir Barosu gerek bu olayda gerekse geçmişte yaşanan benzeri elim olaylarda her türlü şiddet ve terör eylemini açık ve net şekilde kınamıştır ve kınamaktadır.

 

Suriye ve Irak üzerinden ülkemizi de savaş haline sokmaya yönelik çaba ve çığırtkanlıklara karşı durma sorumluluğunu göstermenin tam zamanıdır.

 

Cumhuriyetin kuruluş felsefesinin temellerinden olan "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" şiarını hatırlatmanın ve yaşama geçirmenin sorumluluğu ile karşı karşıyayız.

 

Daha önce de ısrarla söylediğimiz gibi;

 

- Barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamamızı önlemeyi amaçlayan her eylemi başarısızlığa mahkum etmek, toplumsal sorumluluğumuz ve refleksimiz olmalıdır.

 

-Savaş ve şiddet sarmalına karşı kurumları, Parlamento'da temsil edilen siyasi partileri ve tüm yurtdaşlarımızı, yitip giden her canın acısını yüreklerinde taşımaya ve sorumlu davranmaya çağırıyoruz.

 

Yaşamını yitiren asker ve güvenlik görevlilerinin acılı ailelerine, acılarını derinden paylaştığımızı belirterek başsağlığı diliyor, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.

 

İZMİR BAROSU BAŞKANLIĞI

 

 
İçerik-11
İçerik-10
İçerik-12
İçerik-9
İçerik-13
Baro Levhası BARO LEVHASI
Sicil No:
Adı:
Soyadı:
BaroNet
Anlaşmalı Hastaneler
Av.M.Taner Ünlü Kütüphanesi
BaroTV
OCAS
UYAP
Avukat Spor Oyunları
Baro Kart
E-İmza