10 Temmuz 2012 - 00:00:00
04.07.2012 günü Yozgat milletvekili Av.Yusuf Başer (Yozgat EskiBaro Başkanı) ve 23 milletvekili tarafından imzalanarak TBMM Başkanlığına sunulan Avukatlık Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinin 2.maddesi kabul edilemez.

Görevimizi yaparken kimseye, ne müvekkile ne hakime, hele ne de iktidara tabiyiz…………

Avukatlar tarih boyunca köle kullanmadılar ama hiçbir zaman efendileri de olmadı!

ANTİ DEMOKRATİK YASA TEKLİFİNE HAYIR!

04.07.2012 günü Yozgat milletvekili Av.Yusuf Başer (Yozgat EskiBaro Başkanı) ve 23 milletvekili tarafından imzalanarak TBMM Başkanlığına sunulan Avukatlık Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinin 2.maddesi kabul edilemez.

Kanun teklifinin 2.maddesiyle Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu'nun yapısı anti demokratik olarak değiştirilmek istenmektedir.

Son dönemde bu değişikliğe zemin hazırlamak amacıyla yapılan tüm toplantı ve çalışmalarda sözkonusu değişikliğe karşı olduğumuz vurgulanmıştır.

Kabul edilmesi mümkün olmayan bu değişikliğe karşı İstanbul,Ankara, İzmir ve tasarıya karşı çıkan diğer barolar birlikte hareket etme kararı almıştır.

16 Temmuz 2012 günü bu amaçla İstanbul'da yapılacak toplantı sonuçları meslektaşlarımızla paylaşılacaktır.

Saygılarımızla.

İzmir Barosu Başkanı