Tanıtım
İzmir Barosu İnternet ve Bilişim Komisyonu, bilişim ve internetin hem teknik hem hukuki boyutu ile ilgili çalışmaktadır

İzmir Barosu'nun otomasyonunun gelistirilmesi ve isletilmesi için danısmanlıkve gözetmenlik yapmak, gerektiğinde eksiklikleri tespit ederek Yönetim Kurulunu bilgilendirmek, bu konuda yapılacak sözlesmelerde danısmanlık yapmak, tekliflere ön değerlendirme raporu hazırlayarak Yönetim Kuruluna sunmak,e-imza ile ilgili çalısmaları, hazırlıkları yapmak, ayrıca takip ve denetimini yapmak. İzmir Barosu İnternet ve Bilişim Komisyonu, İzmir Barosu'nun web sitesinin gelistirilmesi ve güncellemesini sağlamak, bu konuda danısmanlık yapmak, projeler hazırlayarak Yönetim Kuruluna sunmak, Bilisim Hukuku konusunda İzmir Barosu'nun tüm girisim ve katılımlarında danısmanlık yapmak, baska kuruluslarca düzenlenen toplantılara Yönetim Kurulu kararıyla temsilci ya da katılımcı göndermek, İzmir Barosuna bağlı avukat, stajyer avukat ve Baro elemanlarının internet ve bilgisayar kullanımı için eğitim projeleri hazırlamak, danısmanlık yapmak, Uyap konusunda çalısmalar yapmak, konferans ve seminerler düzenlemeyi amaçlamaktadır.