Çocuk Hakları Merkezi
İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi toplantılarına meslektaşlarımzın katılımını bekliyoruz

Çocuk Hakları Komisyonu, İzmir Barosu'na bağlı olarak çalışan, komisyona adının verildiği üzere, çocukların haklarını koruyup, çocuk hakları ve yargılaması ile ilgili, bu konudaki hukuksal ve yargısal gelişmeleri takip ederek, meslektaşlarımızın bu donelere ve yeniliklere daha hızlı ulaşmasını sağlamak, suça sürüklenen ve risk altındaki çocukların haklarını korumak, özelleikle şüpheli veya sanık sıfatıyla tutukevi ve cezaevinde bulunan çocukların, koşullarının iyileştirlmesi için gözlemleyici çalışmalar yapmak, bu konuda raporlar haızrlayarak ilgili kurumlara sunmak, çocuklarla ilgili diğer kurumlarla beraber çalışmalar yaparak,bu konudaki toplumsal bilinçlenmede Baromuza düşen görevi yerine getirmek amacıyla kurulmuştur.Yalnız bunlarla kalmayarak, tutukevi,cezaevi ve denetim evlerindeki çocukların sağlık koşulları, fiziksel ihtiyaçları ve tekrar suça sürüklenmemesi için gerekli bilinçlendirmeyi sağlamak için gönüllü kuruluşlarla birlikte adı anılan yerlerde sağlık, eğitim, v.b.  günler düzenlemektedir.