26569 21/02/2012 2 ÖNCEKİ GÜNDEMİN TAKİBİ;

Av.Z.G.'nin 13.02.2012 tarih ve 3690 gelen evrak sayılı, 07.12.2011 tarihinde Baromuza yapmış olduğu 2011/2 ayına ilişkin aidat ile giriş keseneği ödemelerinin kaydını Van Barosu'na aldırmış olması nedeniyle tarafına iade edilmesi talebini içeriri yazısı.

1-Av.Z.G.'nin 13.02.2012 tarih ve 3690 gelen evrak sayılı, 07.12.2011 tarihinde Baromuza yapmış olduğu 2011/2 ayına ilişkin aidat ile giriş keseneği ödemelerinin kaydını Van Barosu'na aldırmış olması nedeniyle tarafına iade edilmesi talebini içeriri yazısı ilişkin hazırlanan rapor değerlendirildi.

Raporun incelenmesinden;

Kayıt esnasında Baromuza 650,00 TL. giriş keseneği ödediği, yıllık aidatın 2.dönemine ilişkin olarak da 190,00 TL. aidat ödemesi yaptığı anlaşıldı.

Av.Z.G.'nin Van Barosu Başkanlığı'na da nakil ve kayıt ücreti ödemiş olması ve İzmir Barosu Yönetim Kurulu'nun 10.01.2012 tarihli kayıt ve nakil durumlarında alınacak ücretler konusundaki kararı gereğince; Av.Z.G. tarafından Baromuza ödenen giriş keseneğinin TBB payı mahsup edilmek suretiyle kalan miktarın ilgili avukata iadesine, yazının gereği için Yazı İşleri Servisi'ne tevdiine, O.B.K.V.

26569 21/02/2012 3 TBB GENELGELERİ;

TBB'nin 14.02.2012 tarih ve 810 sayılı, staj kredilerinin geri ödenmesi konulu yazısı.

1-TBB'nin 14.02.2012 tarih ve 810 sayılı, staj kredilerinin geri ödenmesi konulu yazısı okundu.

Yazıda adı geçen her avukata TBB'den gelen yazının gereğinin yerine getirilmemesi halinde, Avukatlık Kanunu gereğince işlem yapılmak durumunda kalınacağı hususunun bir yazı ile bildirilmesine, yazının gereği için Yazı İşleri Servisi'ne tevdiine, O.B.K.V.

26569 21/02/2012 4 İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 08.02.2012 tarih ve 2011/88571 sayılı, yapılmakta olan bir soruşturmaya esas olmak üzere;

1-Çınarlı Mah. 1583/6 Sok. ile Manda Çayı arasında kalan ve İzmir Barosu tarafından bir dönem otopark olarak kullanılan alanın hangi tarihler arasında İzmir Barosu tarafından kullanıldığının bildirilmesi,

2-Adı geçen yer ile ilgili olarak,

a-Konak Belediyesi veya başka herhangi bir kurumla Baro arasında bir sözleşme veya tahsise ilişkin hukuki işlem olup olmadığının bildirilmesi,

b-İzmir Barosu tarafından gerçekleştirilen işlemlere ilişkin belgelerin onaylı örneklerinin gönderilmesi,

3-İzmir Barosu İZAV otoparkı olarak kullanılmasına ilişkin baro organlarının bir kararının olup olmadığı var ise, onaylı örneğinin gönderilmesi, istemli yazısı.

2-Adı geçen yer ile ilgili olarak,

3-İzmir Barosu İZAV otoparkı olarak kullanılmasına ilişkin baro organlarının bir kararının olup olmadığı var ise, onaylı örneğinin gönderilmesi, istemli yazısı okundu.

Savcılık yazısında istenilen bilgi ve belgelerin ...... tarafından derlenerek cevap verilmesine, O.B.K.V.
26569 21/02/2012 5 İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi'nin ../../.... tarih ve ..../... sayılı, Başkanlığımızca Av.A.Y. hakkında ../../.... tarihli İzmir Barosu Disiplin Kurulu'nun ..../.... E. ..../.... K. sayılı kararı ile 3 Ay Süre İle İşten Çıkarma Cezası ile Cezalandırılmasına kararının uygulama tarihinin taraflarına bildirilmesi istemli yazısı. İİzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi'nin ../../.... tarih ve ..../... sayılı, Başkanlığımızca Av.A.Y. hakkında ../../.... tarihli İzmir Barosu Disiplin Kurulu'nun ..../.... E. ..../.... K. sayılı kararı ile 3 Ay Süre İle İşten Çıkarma Cezası ile Cezalandırılmasına kararının uygulama tarihinin taraflarına bildirilmesi istemli yazısı okundu.

Dosyası incelenmek suretiyle bilgi verilmesine, bundan böyle yazılan yazılarda yasaklanma süresinin başlangıç ve bitiş tarihlerinin gösterilmesine, tebliğin gecikmeksizin mümkünse aynı gün yapılmasına, UYAP'a giriş tarihinin yazılacak yazıda ayrıca gösterilmesine, kararın gereği için Yazı İşleri Servisi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26569 21/02/2012 7 Balıkesir Barosu Başkanlığı'nın 15.02.2012 tarih ve 4163 gelen evrak sayılı, Yeni Anayasa Çalışmalarına ilişkin, T.B.M.M. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na sundukları görüş ve önerilerinin bildirimine ilişkin yazısı. Balıkesir Barosu Başkanlığı'nın 15.02.2012 tarih ve 4163 gelen evrak sayılı, Yeni Anayasa Çalışmalarına ilişkin, T.B.M.M. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na sundukları görüş ve önerilerinin bildirimine ilişkin yazısı okundu, bilgi alındı.
26569 21/02/2012 8 İzmir 25.İcra Müdürlüğü'nün 17.02.2012 tarih ve 2012/211 Muh. sayılı, Mernis sorgularının İzmir ve ilçeleri dahilinde Baromuz tarafından sorgulandığının, diğer illerin ise sorgulanamadığının sözlü olarak taraflarına bildirilmesi nedeniyle, yalnızca İl Baro Başkanları tarafından bağlı bulundukları merkez ve ilçelerin mi sorgulanabildiği hususunda Başkanlığımızdan bilgi istemli yazısı. İzmir 25.İcra Müdürlüğü'nün 17.02.2012 tarih ve 2012/211 Muh. sayılı, Mernis sorgularının İzmir ve ilçeleri dahilinde Baromuz tarafından sorgulandığının, diğer illerin ise sorgulanamadığının sözlü olarak taraflarına bildirilmesi nedeniyle, yalnızca İl Baro Başkanları tarafından bağlı bulundukları merkez ve ilçelerin mi sorgulanabildiği hususunda Başkanlığımızdan bilgi istemli yazısı okundu.

İcra Müdürlüklerinin alacaklı ve borçlu tarafların talepleri hakkında yasa gereği karar vermek ve gereğini yerine getirmek zorunda oldukları hususunun hatırlatılmasına, yazının gereği için Başkanlık ve Yönetim Kurulu Sekreteryası'na tevdiine, O.B.K.V.
26569 21/02/2012 9 Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 10.02.2012 tarih ve 82-20/20 sayılı, müfettişliğin 23.11.2011/82-68/68 tarih ve sayılı teftişe davet yazıları. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 10.02.2012 tarih ve 82-20/20 sayılı, müfettişliğin 23.11.2011/82-68/68 tarih ve sayılı teftişe davet yazıları okundu.

Gereğinin Baro Başkanı Av.Sema PEKDAŞ tarafından yerine getirilmesine, O.B.K.V.
26569 21/02/2012 11 Av.Senih ÖZAY'ın 15.02.2012 tarih ve 3900 gelen evrak sayılı, Kenan EVREN ve Tahsin ŞAHİNKAYA adıyla başlayan 12 Eylül darbe dönemi yargılamaları için Ankara 12.Ağır Ceza Mahkemesi'ne başlayacak yargılamalara Baromuzun desteğini talep eder yazısı. Av.Senih ÖZAY'ın 15.02.2012 tarih ve 3900 gelen evrak sayılı, Kenan EVREN ve Tahsin ŞAHİNKAYA adıyla başlayan 12 Eylül darbe dönemi yargılamaları için Ankara 12.Ağır Ceza Mahkemesi'ne başlayacak yargılamalara Baromuzun desteğini talep eder yazısı okundu.

Talebin, Yönetim Kurulu'nun tüm üyelerinin katılım ile yapılacak olan 28.02.2012 tarihli Yönetim Kurulu gündeminde değerlendirilmesine, O.B.K.V.
26569 21/02/2012 12 Av.C.Aziz GÜRSOY'un 16.02.2012 tarih ve 4065 gelen evrak sayılı, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne yapılan ataması hakkındaki açıklamalarını içerir yazısı. Av.C.Aziz GÜRSOY'un 16.02.2012 tarih ve 4065 gelen evrak sayılı, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne yapılan ataması hakkındaki açıklamalarını içerir yazısı okundu.

Menderes Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nden; Baromuzca yapılan görevlendirmelere uygun davranılıp davranılmadığının, gerçekleştirilen toplantı için Baro temsilcisi Av.C.Aziz GÜRSOY'a çağrı çıkartılıp çıkartılmadığının, çıkartılmış ise kime, hangi tarihte çıkartıldığının Başkanlığımıza bildirilmesinin istenmesine, yazının gereği için Başkanlık ve Yönetim Kurulu Sekreteryası'na tevdiine, O.B.K.V.
26569 21/02/2012 13 Av.V.G.U'in ../../... tarih ve .... gelen evrak sayılı, İzmir .. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ../../.... tarihinde ..../... E. sayılı dosyasında görevi savsaklamak suçlaması ile sanık olarak yargılandığı davaya Başkanlığımızca bir avukat görevlendirmesi istemli yazısı. Av.V.G.U'in ../../... tarih ve .... gelen evrak sayılı, İzmir .. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ../../.... tarihinde ..../... E. sayılı dosyasında görevi savsaklamak suçlaması ile sanık olarak yargılandığı davaya Başkanlığımızca bir avukat görevlendirmesi istemli yazısı okundu.

Avukat Hakları Merkezi'nce ilgili avukattan dosya fotokopisi temin ile dosyanın merkezce incelenmesine, inceleme sonucunun bir rapor ile Yönetim Kurulu'na bildirilmesine, rapordan sonra konunun yeniden Yönetim Kurulu gündeminde değerlendirilmesine, yazının gereği için Avukat Hakları Merkezi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26569 21/02/2012 14 Av.Dudu ŞAHİN'in 17.02.2012 tarihli, çocuk teslimi sırasında yaşadığı sözlü ve fiili saldırı sonucu şikayeti üzerine İzmir .. Asliye Ceza Mahkemesi .../.. E. sayılı dosya ile dava açılması nedeniyle, görülecek davaya Başkanlığımızca müdahil olunması istemli yazısı. Av.Dudu ŞAHİN'in 17.02.2012 tarihli, çocuk teslimi sırasında yaşadığı sözlü ve fiili saldırı sonucu şikayeti üzerine İzmir .. Asliye Ceza Mahkemesi .../.. E. sayılı dosya ile dava açılması nedeniyle, görülecek davaya Başkanlığımızca müdahil olunması istemli yazısı okundu.

Baromuz adına davaya müdahalede bulunulmasına, gereğinin Avukat Hakları Merkezi'nce yapılmasına, O.B.K.V.
26569 21/02/2012 15 Av.Özgür METİN'in ../../.... tarihli, İzmir .. Ağır Ceza Mahkemesi hakiminin rahatsızlığı sebebiyle dosyasının dağıtımının yapıldığı İzmir .. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, kendisinin yokluğunda davasının alındığını bildirerek, yaşanılan mağduriyetin giderilmesi bağlamında; dağıtımı yapılan dosyaların, bir gün öncesinden dosyada görevli bulunan avukatlara telefon veya sms yoluyla bildirilmesi hususunda Başkanlığımızca girişimde bulunulması istemli yazısı. Av.Özgür METİN'in ../../.... tarihli, İzmir .. Ağır Ceza Mahkemesi hakiminin rahatsızlığı sebebiyle dosyasının dağıtımının yapıldığı İzmir .. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, kendisinin yokluğunda davasının alındığını bildirerek, yaşanılan mağduriyetin giderilmesi bağlamında; dağıtımı yapılan dosyaların, bir gün öncesinden dosyada görevli bulunan avukatlara telefon veya sms yoluyla bildirilmesi hususunda Başkanlığımızca girişimde bulunulması istemli yazısı okundu.

İzmir İlk Derece Mahkemesi Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanlığı'na konu yakınma ile ilgili gerekli önemlerin alınmasının istenmesine, yazının gereği için Avukat Hakları Merkezi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26569 21/02/2012 16 Av.Ayşe Çiğdem BAŞ'ın 15.02.2012 tarih ve 3938 gelen evrak sayılı, İzmir Adliyesi içinde yeniden Belkahve Vergi Dairesi Şubesi'nin açılması yönünde Başkanlığımızca girişimde bulunulması istemli yazısı. Av.Ayşe Çiğdem BAŞ'ın 15.02.2012 tarih ve 3938 gelen evrak sayılı, İzmir Adliyesi içinde yeniden Belkahve Vergi Dairesi Şubesi'nin açılması yönünde Başkanlığımızca girişimde bulunulması istemli yazısı okundu.

Bu konuda daha önce Başkanlığımızca İzmir Defterdarlığına yazılan yazının gereğinin yapılmaya çalışılacağı bildirilmiş olmakla,bu konuda yeni bir yazı yazılmasına gerek bulunmadığı gibi edinilen bilgilere göre Vergi Dairesi Temsilciğinin çok yakın bir zamanda faaliyete geçeceği bilgisi edilnilmiş oldugunun ilgili avukata cevaben bildirilmesine, yazının gereği için Başkanlık ve Yönetim Kurulu Sekreteryası'na tevdiine, O.B.K.V.
26569 21/02/2012 17 Av.Ö.T.'nün ../../.... tarih ve .... gelen evrak sayılı, ... ilçesi nüfusuna kayıtlı ....... hakkında ..... Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ..../... Esasına kayıtlı yürütülen boşanma davasında, kendisini savunamayacak durumda olan ilgilinin koruma altına alınması ve hak zafiyetine uğramaması yönünde Başkanlığımızca Kınık Sulh Hukuk Mahkemesi'ne ihbarda bulunulması istemli yazısı. Av.Ö.T.'nün ../../.... tarih ve .... gelen evrak sayılı, ... ilçesi nüfusuna kayıtlı ....... hakkında ..... Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ..../... Esasına kayıtlı yürütülen boşanma davasında, kendisini savunamayacak durumda olan ilgilinin koruma altına alınması ve hak zafiyetine uğramaması yönünde Başkanlığımızca Kınık Sulh Hukuk Mahkemesi'ne ihbarda bulunulması istemli yazısı okundu.

Dilekçenin ek yapılarak, takdiri ve gereği yapılmak üzere Kınık Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliği'ne gönderilmesine, yazının gereği için Başkanlık ve Yönetim Kurulu Sekreteryası'na tevdiine, O.B.K.V.
26569 21/02/2012 18 Derdest Dergisi Müdürü Oğuzhan ASLAN'ın 16.02.2012 tarih ve 4056 sayılı, DEÜ Hukuk Fakültesi bünyesinde çıkartacakları Derdest adlı hukuk dergisinde, "İzmir Barosu üyelerinin çeşitli değişkenler açısından özellikleri, sorunları ve çözüm önerileri konulu Bilimsel Anketi'nin verilerinden yararlanmak ve yayınlamak için taraflarına verilmesi istemli yazısı. Derdest Dergisi Müdürü Oğuzhan ASLAN'ın 16.02.2012 tarih ve 4056 sayılı, DEÜ Hukuk Fakültesi bünyesinde çıkartacakları Derdest adlı hukuk dergisinde, "İzmir Barosu üyelerinin çeşitli değişkenler açısından özellikleri, sorunları ve çözüm önerileri konulu Bilimsel Anketi'nin verilerinden yararlanmak ve yayınlamak için taraflarına verilmesi istemli yazısı okundu.

Kaynak göstermeleri koşuluyla anket verilerinden yararlanabileceklerinin kendilerine bildirilmesine,bu verilerin kullanıldığı veya kullanılacağı yayınların birer suretinin Baro Başkanlığımıza gönderilmesinin istenmesine, yazının gereği için Yazı İşleri Servisi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26569 21/02/2012 19 Çağdaş Hukukçular Derneği'nin 15.02.2012 tarih ve 3936 gelen evrak sayılı, 25.02.2012 tarihinde 14.00-18.00 saatleri arasında Baro konferans salonunun derneklerine tahsis edilmesi istemli yazısı. Çağdaş Hukukçular Derneği'nin 15.02.2012 tarih ve 3936 gelen evrak sayılı, 25.02.2012 tarihinde 14.00-18.00 saatleri arasında Baro konferans salonunun derneklerine tahsis edilmesi istemli yazısı okundu.

Salon tahsis talebinin kabulüne, kararın gereği için Yazı İşleri Servisi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26569 21/02/2012 20 İdare Mahkemeleri'nin taşınacağı yeni binada ki avukatlar odasının tefrişatının değerlendirilmesi. İdare Mahkemeleri'nin taşınacağı yeni binada ki avukatlar odasının tefrişatının yapılması hususunda, Başkanlık Divanı'nın yetkilendirilmesine, O.B.K.V.
26569 21/02/2012 21 Şakran Ceza İnfaz Kurumu'na, 100 adet sandalye (9.000TL.+ KDV), Galoş Makinesi (550,00TL.+KDV) Çağrı Sistemi (2.870,00TL.KDV) alımının değerlendirilmesi. Şakran Ceza İnfaz Kurumu'na, 100 adet sandalye (9.000TL.+ KDV), Galoş Makinesi (550,00TL.+KDV) Çağrı Sistemi (2.870,00TL.KDV) alımının hususunda, başkaca tekliflerin de alınarak, kararın Başkanlık Divanı'nca verilmesine, O.B.K.V.

26569 21/02/2012 22 İzmir Barosu İnternet ve Bilişim Komisyonu'nda komisyon tarafından hazırlanan Bülten'in 2.sayısının 300 adet basılması önerisinin değerlendirilmesi. İzmir Barosu İnternet ve Bilişim Komisyonu'nda komisyon tarafından hazırlanan Bülten'in 2.sayısının 300 adet basılması önerisinin kabulüne, kararın gereğinin Yazı İşleri Servisi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26569 21/02/2012 23 Stajyer Avukatlar Komisyonu'nun 20.02.2012 tarih ve 4210 gelen evrak sayılı, Stajyer Avukatlar Komisyonu olarak Komisyon çalışmalarında kullanılmak üzere ve 27-28 Nisan 2012 tarihinde Adana'da yapılacak olan 5.Stajyer Avukatlar Kurultayı'na yönelik çalışmalarında yararlanmak üzere;

a-Yıllar bazında vekalet pullarından elde edilen toplam gelirin ne kadar olduğu,

b-Bu gelirin yine yıllar bazında ne kadarının stajyerlere kullanıldığı ve nerelere harcandığı,

c-Stajyerlere kredi olarak verilen tutarın ne kadarının hangi faiz oranlarıyla geri döndüğü,

hususlarının Başkanlığımızca TBB'ne sorulması istemli yazısı.

hususlarının Başkanlığımızca TBB'ne sorulması istemli yazısı okundu.

TBB web sitesinde ki mali bilanço ve çalışma raporlarında bu konuda bilgi ve veri varsa öncelikle bakılmasına, bulunmayan bilgilerin TBB'den sorulmasına, yazının gereği için Yazı İşleri Servisi'ne tevdiine, O.B.K.V.

26569 21/02/2012 24 Av.Fatma GÜNAY'ın 20.02.2012 tarih ve 4190 gelen evrak sayılı, İzmir Barosu olarak Nisan ayı içerisinde Avukatlar Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenleyeceğimiz Avukatlararası Spor Oyunları'na hazırlık amacıyla başlayacakları antremanlar ile ilgili olarak DEÜ Hastanesi bünyesinde bulunmakta olan spor salonunun hafta içi Pazartesi günleri saat 20.00-22.00 saatleri arasında taraflarına tahsisi hususunda Başkanlığımızca DEÜ Rektörlüğü'ne talepte bulunulması istemli yazısı. Av.Fatma GÜNAY'ın 20.02.2012 tarih ve 4190 gelen evrak sayılı, İzmir Barosu olarak Nisan ayı içerisinde Avukatlar Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenleyeceğimiz Avukatlararası Spor Oyunları'na hazırlık amacıyla başlayacakları antremanlar ile ilgili olarak DEÜ Hastanesi bünyesinde bulunmakta olan spor salonunun hafta içi Pazartesi günleri saat 20.00-22.00 saatleri arasında taraflarına tahsisi hususunda Başkanlığımızca DEÜ Rektörlüğü'ne talepte bulunulması istemli yazısı okundu.

Talebin kabulüne,gerekli yazının Baro Yönetim Sekreterliğince DEÜ Rektörlüğü'ne yazılmasına, O.B.K.V.
26569 21/02/2012 59 05 Nisan Avukatlar Haftası Etkinlik Programının Oluşturulması. 05 Nisan Avukatlar Haftası Etkinlik Programının 28.02.2012 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında görüşülmesine, O.B.K.V.