26590 16/07/2012 3 İzmir 1. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi'nin 03.07.2012 tarih 2012/177 sayılı, mahkemeye faks ile gönderilen dilekçelerin İzmir Barosu çalışanı tarafından getirilmesi durumunda kabul edilmeyeceğinin bildirimine ilişkin yazısı. İzmir 1. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi'nin 03.07.2012 tarih 2012/177 sayılı, mahkemeye faks ile gönderilen dilekçelerin İzmir Barosu çalışanı tarafından getirilmesi durumunda kabul edilmeyeceğinin bildirimine ilişkin yazısı okundu.

Avukatlar açısından dilekçelerin UYAP üzerinden gönderilmesi bir zorunluluk olmayıp, bir olanaktır. Tüm avukatların e-imza sahibi olması da zorunlu değildir.

Avukatlık Kanunu'nun 76/1. maddesinde "Baroların Avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tüm çalışmalarını yürüten kurumlar" olduğu belirtilmiştir. Kaldı ki baroda çalışan personelin tüm avukatların personeli olduğu, avukatlara hizmet ile görevli olduğu, İzmir Barosu'nun mahkemenin bağlı kuruluşu olmadığı, mahkemenin de İzmir Barosu'nun bağlı kuruluşu olmadığı, hususuyla bu durumun bir ilişkisi bulunmadığı, Avukatlık Kanunu'nun 2/3. maddesine göre "yargı organlarının avukatlara görevlerini yerine getirmelerinde yardımcı olmalarının zorunlu olduğu" hükmünü içerdiği.

Bu aynı zamanda mesleki dayanışmanın da bir gereği olduğunun hatırlatılması suretiyle uygulamadan dönülmesi için gereğinin yapılmasının istenmesine, durumun yazı ile ilgili mahkemeye bildirilmesine, evrakın gereği için Yazı İşlerine tevdiine, O.B.K.V.
26590 16/07/2012 4 Av. Nur Bilge CEVAHİR'in 13.07.2012 tarih ve15972 gelen evrak sayılı, Konya'da maruz kaldığı cebir ve hakarete ilişkin açılan dava ile ilgili talimat mahkemesinde ve esas mahkemesinde Baronun katılımı talebine ilişkin yazısı. Av. Nur Bilge CEVAHİR'in 13.07.2012 tarih ve15972 gelen evrak sayılı, Konya'da maruz kaldığı cebir ve hakarete ilişkin açılan dava ile ilgili talimat mahkemesinde ve esas mahkemesinde Baronun katılımı talebine ilişkin yazısı okundu.

Yazı ekinde yer alan iddianamenin incelenmesinden Av. Nur Bilge CEVAHİR'e karşı işlenen suçların görevinden kaynaklandığı anlaşılmakla talebinin kabulü ile Konya 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2012/1111 Esas sayılı dosyasına Baromuz Başkanlığı adına katılma talebinde bulunulmasına, talimat dosyasında müşteki sıfatıyla alınacak ifadesinde Avukat Hakları Merkezi'nce vekil görevlendirilmesine, ayrıca Yönetim Kurulu üyesi Av. Özkan YÜCEL'in de vekil sıfatıyla katılmasına, evrakın gereği için Avukat Hakları Merkezi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26590 16/07/2012 5 Av. Yasemin YAKUT TAN'ın 13.07.2012 tarih ve15973 gelen evrak sayılı, müşteki vekili olduğu ceza dosyasında yargılanan sanık tarafından tehdit edilmesi sonucu açılan davada Baronun müdahil olması ve kendisine avukat tayin edilmesine ilişkin yazısı. Av. Yasemin YAKUT TAN'ın 13.07.2012 tarih ve15973 gelen evrak sayılı, müşteki vekili olduğu ceza dosyasında yargılanan sanık tarafından tehdit edilmesi sonucu açılan davada Baronun müdahil olması ve kendisine avukat tayin edilmesine ilişkin yazısı okundu.

Yazı ekinde yer alan iddianamenin incelenmesinden Av. Yasemin YAKUT TAN'a karşı işlenen suçların görevinden kaynaklandığı anlaşılmakla talebinin kabulü ile İzmir 13. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2011/913 Esas sayılı dosyasına Baromuz Başkanlığı adına katılma talebinde bulunulmasına, esas dosyasında müşteki sıfatıyla alınacak ifadesinde Avukat Hakları Merkezi'nce vekil görevlendirilmesine, ayrıca Yönetim Kurulu üyesi Av. Özkan YÜCEL'in de vekil sıfatıyla katılmasına, evrakın gereği için Avukat Hakları Merkezi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26590 16/07/2012 7 Kalkınma Bakanlığı İktisadi Söktörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nün 13.07.2012 tarih 16122 gelen evrak sayılı, Adalet Hizmetlerinde Etkinlik Özel İhtisas Komisyonu için avukat görevlendirilmesi istemine ilişkin yazısı. Kalkınma Bakanlığı İktisadi Söktörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nün 13.07.2012 tarih 16122 gelen evrak sayılı, Adalet Hizmetlerinde Etkinlik Özel İhtisas Komisyonu için avukat görevlendirilmesi istemine ilişkin yazısı okundu.

Baromuzu temsilen Av. Emin ÖZMEN'in görevlendirilmesine, görevlendirmenin ilgili kuruma yazı ile bildirilmesine, gereği için Yazı İşlerine tevdiine, O.B.K.V.
26590 16/07/2012 8 Av. N.T.'ın 16.07.2012 tarih 16103 gelen evrek sayılı, bürosunda meydana gelen su baskını nedeniyle maddi sıkıntı yaşadığından 2012 Baro aidatı 2. taksidinden muaf olmak veya ödeme tarihinin ileri bir tarihe ertelenmesi talebi.

Av. N.T.'ın 16.07.2012 tarih 16103 gelen evrek sayılı, bürosunda meydana gelen su baskını nedeniyle maddi sıkıntı yaşadığından 2012 Baro aidatı 2. taksidinden muaf olmak veya ödeme tarihinin ileri bir tarihe ertelenmesi talebi okundu.

Aidattan muaf tutmanın mümkün olmadığına, yasal imkan bulunmayan talebin reddine,

TBB SYDF İzmir Temsilciliği'nin 16.07.2012 tarihli Av. N.T.'ın bürosunda meydana gelen su baskını nedeniyle SYDF kapsamında olağanüstü yardımdan faydalanma talebi okundu.

SYDF 'dan olağanüstü yardımdan faydalanabilmesi için Baromuz Yönetim Kurulu üyeleri Av. Alper Tunga ASLAN ve Av. Dilek DEMİR'in görevlendirilmesine, raporun tanzimini takiben gerekli işlemlerin yapılmasına, gereği için evrakın SYDF işlemlerinden sorumlu Minay ATAK'a tevdiine, O.B.K.V.

26590 16/07/2012 9 Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nın 16.07.2012 tarih ve 16104 gelen evrak sayılı, Baromuza kayıtlı avukatlara Grup Ferdi Kaza Poliçesi teklifine ilişkin yazısı. Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nın 16.07.2012 tarih ve 16104 gelen evrak sayılı, Baromuza kayıtlı avukatlara Grup Ferdi Kaza Poliçesi teklifine ilişkin yazısı okundu, bilgi alındı.
26590 16/07/2012 10 Av. M. Talat OĞUZ'un 16.07.2012 tarih ve 16095 gelen evrak sayılı, Sulh Hukuk Mahkemeleri'nin bulunduğu binadaki baro odasına koltuk alınması talebine ilişkin dilekçesi. Av. M. Talat OĞUZ'un 16.07.2012 tarih ve 16095 gelen evrak sayılı, Sulh Hukuk Mahkemeleri'nin bulunduğu binadaki baro odasına koltuk alınması talebine ilişkin dilekçesi okundu, bilgi alındı.

Gereği yapılmış olmakla yeniden karar alınmasına yer olmadığına, O.B.K.V.
26590 16/07/2012 11 İzmir Tabip Odası'nın 13.07.2012 tarih 16016 sayılı, 16.07.2012 tarihinde İzmir tabip Odası Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu olarak yapacakları toplantı için salon tahsisi talebi. İzmir Tabip Odası'nın 13.07.2012 tarih 16016 sayılı, 16.07.2012 tarihinde İzmir tabip Odası Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu olarak yapacakları toplantı için salon tahsisi talebi okundu, bilgi alındı.

Gereği yapılmış olmakla yeniden karar alınmasına yer olmadığına, O.B.K.V.

26590 16/07/2012 12 Türkiye Barolar Birliği'nin 16.07.2012 tarih 16132 gelen evrak sayılı, PTT Genel Müdürlüğü'nün Tebligat Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 16. maddesinde belirtildiği gibi tebliğ zarfının hazırlanması istemine ilişkin 2012/40 sayalı duyurusu. Türkiye Barolar Birliği'nin 16.07.2012 tarih 16132 gelen evrak sayılı, PTT Genel Müdürlüğü'nün Tebligat Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 16. maddesinde belirtildiği gibi tebliğ zarfının hazırlanması istemine ilişkin 2012/40 sayalı duyurusu ve ekindeki PTT Genel Müdürlüğü'nün Posta ve Telgraf Dairesi Başkanlığı'nın yaszısı okundu.

PTT Genel Müdürlüğü'nün Posta ve Telgraf Dairesi Başkanlığı'nın 05.07.2012 tarih 06717 sayılı yazısının İzmir Barosu Web sitesinde duyurulmasına, evrakın gereği için Bilgi İşlem Servisi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26590 16/07/2012 13 Devrim ÖZ vekili Av. Özge A. ÇAVUŞ'un 16.07.2012 tarih 16153 gelen evrak sayılı, İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin 2012/704E. sayılı dosyasına vermiş olduğu 1. cevap dilekçesinin görüşülmesi. Devrim ÖZ vekili Av. Özge A. ÇAVUŞ'un 16.07.2012 tarih 16153 gelen evrak sayılı, İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin 2012/704E. sayılı dosyasına vermiş olduğu 1. cevap dilekçesinin görüşülmesi.

Okundu, bilgi alındı. 2. savunmanın hazırlanması amacıyla evrakın Hukuk İşleri Birimine tevdiine, O.B.K.V.
26590 16/07/2012 14 İzmir 5. İş Mahkemesi'nin 16.07.2012 tarih 16137 gelen evrak sayılı, davacı Dilek BUDAK tarafından açılan 2012/172 E. 2012/462K. sayılı dosyaya ilişkin davanın açılmamış sayılmasına kararı. İzmir 5. İş Mahkemesi'nin 16.07.2012 tarih 16137 gelen evrak sayılı, davacı Dilek BUDAK tarafından açılan 2012/172 E. 2012/462K. sayılı dosyaya ilişkin davanın açılmamış sayılmasına kararı okundu, bilgi alındı.

Evrakın dosyasına konulmak üzere Hukuk İşleri Birimine tevdiine, O.B.K.V.
26590 16/07/2012 15 Ankara .. İdare Mahkemesi'nin16.07.2012 tarih 16154 gelen evrak sayılı, M.T. tarafından Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği işlemine ilişkin yürütmenin durdurulması istemli 2011/3375 E. sayılı davanın ara kararı. Ankara .. İdare Mahkemesi'nin16.07.2012 tarih 16154 gelen evrak sayılı, M.T.tarafından Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği işlemine ilişkin yürütmenin durdurulması istemli 2011/3375 E. sayılı davanın ara kararı okundu, bilgi alındı.

Yazı eklenmek suretiyle ara kararında belirtilen hususlarda gerekli araştırmanın yapılarak, cevap hazırlanmak üzere evrakın Hukuk İşleri Birimine tevdiine, cevap süresinin 10 gün olduğunun hatırlatılmasına, O.B.K.V.
26590 17/07/2012 82 Urla Sulh Ceza Mahkemesi'nin 05.07.2012 tarih 2011/148 esas sayıl dosyasına ilişkin kısıtlı Murat KOCAKÜLAH'a Av. Filiz SONGÜR'ün atandığı ancak vasi olarak atanmak istemidiğine dair dilekçe vermesi nedeniyle yeni vasi tayini yapılması istemine ilişkin yazısı. Urla Sulh Ceza Mahkemesi'nin 05.07.2012 tarih 2011/148 esas sayıl dosyasına ilişkin kısıtlı Murat KOCAKÜLAH'a Av. Filiz SONGÜR'ün atandığı ancak vasi olarak atanmak istemidiğine dair dilekçe vermesi nedeniyle yeni vasi tayini yapılması istemine ilişkin yazısı okundu.

Av. Filiz SONGÜR'ün vasi olarak atanmak istememesi nedeniyle Av. İlkay EFE'nin vasi olarak atanmasına, evrakın gereği için Yazı İşlerine tevdiine, O.B.K.V.
26590 17/07/2012 83 Av. Hasan SÜZEK'in 10.07.2012 tarih ve 15744 gelen evrak sayılı, Türkiye Vakıflar Bankası Adliye Şubesi'nde İzmir 26. İcra Dairesi'nin talimatı olduğu halde Baro kimliği ile ödeme yapılmadığının bildirimine ilişkin yazısı. Av. Hasan SÜZEK'in 10.07.2012 tarih ve 15744 gelen evrak sayılı, Türkiye Vakıflar Bankası Adliye Şubesi'nde İzmir 26. İcra Dairesi'nin talimatı olduğu halde Baro kimliği ile ödeme yapılmadığının bildirimine ilişkin yazısı okundu.

Vakıfbank Adliye Şubesine yazı yazılarak uygulamanın yasal olmadığının avukat kimliği ile ödeme yapmayan personelin suç işlemiş sayılacağının bildirimesine, yazıya Türkiye Barolar Birliği sitesinden alınacak karar örneğinin eklenmesine, yazının Hukuk İşleri Birimince hazırlanmasına, dilekçe sahibine konu ile ilgili bilgi verilmesine, O.B.K.V.
26590 17/07/2012 84 Av. Irmak OĞUZ'un 16.07.2012 tarihli, CMK tarafıından görevlendirildiği halde şüpheli Okan TEPE'nin avukat talep etmediğine ilişkin beyanı nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ücret talebinin reddedildiği nedeniyle İdari Yargı yoluna başvuracağından Barodan hukuki destek istemine ilişkin yazısı. Av. Irmak OĞUZ'un 16.07.2012 tarihli, CMK tarafıından görevlendirildiği halde şüpheli Okan TEPE'nin avukat talep etmediğine ilişkin beyanı nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ücret talebinin reddedildiği nedeniyle İdari Yargı yoluna başvuracağından Barodan hukuki destek istemine ilişkin yazısı okundu.

Gerekli hukuki yardım konusunda CMK servisinden destek alınmasına, O.B.K.V.
26590 17/07/2012 85 Av. Dilek AKIN'ın 16.07.2012 tarihli müvekkili hakkında infazı olup olmadığına ilişkin talebinin e-imza'sı olmaması nedeniyle alamaması nedeniyle girişimde bulunulması istemi Av. Dilek AKIN'ın 16.07.2012 tarihli müvekkili hakkında infazı olup olmadığına ilişkin talebinin e-imza'sı olmaması nedeniyle alamaması nedeniyle girişimde bulunulması istemi okundu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak;
6352 sayılı yasa ile değişik 5271 sayılı CMK 38/A maddesi uygulaması hakkında Baromuz üyesi bir kısım avukatlarımızın başkanlığımıza yaptığı başvuru dilekçelerinden avukatların müvekkilleri hakkında infaz, yakalama, soruşturma vb. işlemler ile ilgili vekaletname ekleyerek yaptıkları başvuruların 6352 sayılı yasanın 95. Maddesi ile değişik 5271 sayılı CMK’nun 38/A maddesi gerekçe gösterilerek “e-imza ile UYAP’tan incelenebileceği açıkça belirtildiğinden” gerekçesiyle reddedildiği anlaşılmıştır.

Güvenli elektronik imza ile UYAP sisteminden bilgi alınması bir zorunluluk olmayıp yargı işlemlerinin hızlanması için temin edilmiş bir olanaktır. Avukatların görevlerini yerine getirirken güvenli elektronik imza almaları ve tüm işlemleri bu şekilde gerçekleştirmeleri gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Nitekim görev yapan tüm avukatların güvenli elektronik imza sahibi olmadıkları da aşikardır. Bu nedenle avukatların müvekkilleri adına talep ettikleri bilgilerin, talep halinde fiziki ortamda verilmesinin yasal bir zorunluluk olduğu aksi durumun Ceza Muhakemesi Kanunu ve Avukatlık Kanunu’na aykırılık teşkil edeceğinin,

Belirtilen hususlarda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, avukatların müvekkilleri adına talep ettikleri bilgilerin, talepleri halinde, fiziki ortamda da kendilerine verilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasının istenmesine, O.B.K.V.
26590 17/07/2012 86 Av. Numen ÇETİN'in 16.07.2012 tarihli müvekkili hakkında yakalama kararı olup olmadığına ilişkin talebinin e-imza'sı olmaması nedeniyle reddedilmesi nedeniyle girişimde bulunulması istemi Av. Numen ÇETİN'in 16.07.2012 tarihli müvekkili hakkında yakalama kararı olup olmadığına ilişkin talebinin e-imza'sı olmaması nedeniyle reddedilmesi nedeniyle girişimde bulunulması istemine ilişkin yazısı okundu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak;

26590 17/07/2012 87 İzmir Barosu'nun 2012 Olağan Genel Kurul toplantısı tarihinin belirlenmesi İzmir Barosu'nun 2012 Olağan Genel Kurulu'nun 06-07 Ekim tarihlerinde İzmir Barosu Merkez Binası Barohan 6. Kat Alsancak/İzmir adresinde yapılmasına, ilk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamaması halinde 2. toplantının 03-04 Kasım 2012 tarihinde Fuar Atlas Salonu'nda yapılmasına,

Genel Kurula ilişkin ilan, yer temini ve diğer organizasyonun Baro Müdürlüğünce gerçekleştirilmesine, O.B.K.V.